Pizza bianco med chèvre, grönkål och citronzest – Systrarna Eisenman
systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Pizza bianco med chèvre, grönkål och citronzest

Min (Monicas) nyårsafton:  Somnade kl. 20.00 i soffan. Vaknade kl 22 och åt min gratinerade hummer fastän jag inte var ett dugg hungrig.  Somnade direkt om i soffan. Blev väckt kl. 23.30 av Henrik som ville lägga sig. Tvingade honom (och mig själv) att hålla oss vakna till tolv-slaget. Väckte Eric i tron att han kanske skulle uppskatta fyrverkerierna. Hade fel. Han ville ha “lugn och ro” konstaterade han. Kl 00.05 låg vi alla och sov i sängen.

Nästa dag tog vi det fortsatt lugnt. Tog en långpromenad i Tyresta nationalpark med några vänner och fikade med varmchoklad och banan- och fikon kaka (recept kommer snart). Sen på kvällen lagade jag denna Pizza bianco med grönkål, chèvre och citronzest. Var lite lat och köpte en färdig pizzadeg. Erkänner att det gör jag rätt ofta. Det är väldigt praktiskt. (Det finns även färdig utkavlad pajdeg och smördeg som man kan köpa och använda istället för pizzadeg.) Jag vet att det låter kanske konstigt att jag som skriver en bok om att laga mat från grunden köper färdig pizzadeg. Men det är viktigt för våra läsare att förstå att boken handlar om att inspirera  – och absolut inte stressa folk att tro att de plötsligt måste laga ALLT minutiöst från grunden.  Det händer ibland att jag gör några satser hemgjord pizzadeg och har i frysen och plockar fram vid behov – men det händer som sagt också att jag köper färdigt.  Just den kvällen som jag köper färdig deg kan jag t ex istället lägga en extra halvtimme på att läsa en bok för Eric innan han ska somna. Mat ska vara glädje – inte stress.  Mer om vår inställning till detta kommer ni kunna läsa om i boken… (i vilken vi kommer förstås ha med recept på en grym hemgjord pizzadeg!)

 

Pizza bianco med grönkål, chèvre och citronzest

Pizza bianco med grönkål, chèvre och citronzest

.

Pizza bianco med grönkål, chèvre och citronzest

1 pizzadeg
125 g- 250 g mozzarella
en stor näve grovhackad grönkål
100 g chèvre (gärna “doux”)
rivet skal från 1/2 citron
olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på högsta värmen. Värm en plåt i ugnen.

Lägg den utkavlade pizzadegen på en bakplåtspapper. Riv sönder mozzarellan i mindre bitar och fördela den över degen tillsammans med den hackade grönkålen. Smula över chèvreosten.  Ta ut den varma plåten från ugnen, försiktigt men snabbt dra bakplåtspappret med pizzadegen över på plåten.

Grädda pizzan högst upp i ugnen tills den börjar bli gyllenbrun, i några minuter. Håll koll så att det inte bränns. Det går snabbt!

Ringla över olivolja, riv över citronskal och strö över lite flingsalt och svartpeppar. Servera direkt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons