systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Friterade majspuffar med koriander och chili

Varsågod! Veckans vego. Dessa majspuffar kan ätas som de är med lite sweet chilisås att doppa i  – eller serveras även med ris som en matigare måltid.

Friterade majspuffar med koriander och chiliFoto Jonny Lindh

.

Friterade majspuffar med koriander och chili

25–30 majspuffar

1 röd chili
6 salladslökar
1 burk majs (ca 340 g)
1 ägg
3 msk finhackad färsk koriander
2 tsk spiskummin
½ tsk malen koriander
1 tsk salt
2 ½ dl vetemjöl
1 liter rapsolja till fritering

Kärna ur och finhacka chilin. Skiva salladslöken fint. Blanda ner i en bunke tillsammans med avrunnen majs, ägg, koriander, torra kryddor och salt. Blanda. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en lite kladdig smet. Låt stå i 10 minuter.

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till 180 grader. Om man inte har en hushållstermometer kan man kontrollera att oljan har rätt temperatur genom att lägga ner en bit bröd i oljan. Oljan är lagom varm när brödet blir gyllenbrunt efter ca 15 sekunder. Lägg ner små klickar av smeten i oljan och fritera majspuffarna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Servera direkt med sweet chilisås och eventuellt ris.

Detta recept kommer från kokboken
Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter
Boken finns inte längre att köpa i bokhandeln men kan köpas via oss.
Pris 175:- (+39:- porto).
Maila info@systrarnaeisenman.se

.

Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Annons