systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Vitlökskyckling i vin och rosmarin

Tillbaks efter semester och tillbaks till vardagsmiddagarna! Den här kycklingrätten lagade jag, Lisa igår och tycker att den blev riktig god. Den gick även hem hos barnen, vilket är alltid bästa betyget.  Vi åt kycklingen tillsammans med fullkornsris och ångad broccoli och haricots verts. Jag brukar koka fullkornsris ibland för att variera oss lite, och för att det är så gott med det härliga ”crunchy” tuggmotståndet!

kyckling3

Vitlökskyckling i vin och rosmarin, fullkornsris och ångkokta grönsaker

kyckling

 

Vitlökskyckling i vin och rosmarin, fullkornsris och
ångkokta grönsaker
ca 4 portioner

4 portioner fullkornsris
ca 600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
2 schalottenlök, finhackad
3 vitlöksklyftor, skivad
4 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
2 kvistar rosmarin
1 lagerblad
1 huvud broccoli
150 g haricots verts
salt och peppar

rosmarin till garnering

Koka fullkornsriset enligt instruktionerna på förpackningen.

Salta och peppra kycklingen och bryn i olivolja i en gryta tills den får en gyllenbrun färg. Lägg ner lök och vitlök i grytan och fräs i någon minut till. Tillsätt vin, vatten, rosmarin och lagerblad. Koka upp och sedan sjud i ca 15 minuter under lock. Ta av locket och fortsätt sjud i ytterligare ca 15 minuter. Smaka av skyn med salt och peppar.

Bryt broccolin i mindre bitar. Ånga broccolin i ca 5 minuter, beroende på storlek, och haricots verts i 2-3 minuter.

Servera kycklingen med fullkornsriset, grönsakerna och rikligt med sky! Garnera med rosmarin.

 

 

Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Annons