systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Pappardelle med grillad hummer, pilgrimsmusslor och beurre blanc

Tyvärr kommer inte denna fantastiska pasta riktigt till sin rätt i denna bild men ni får helt enkelt lita på oss – den är vansinnigt god! (Eftersom hummer inte är i säsong så kör vi på fryst.)

Pasta med hummer, pilgrimsmusslor och beurre blanc

Pappardelle med grillad hummer, pilgrimsmusslor och beurre blanc

ca 2 portioner

2 portioner pappardelle
1 hummer
ca 1 msk olivolja
6-8 pilgrimsmusslor
rivet skal från 1/2 citron
salt och peppar

Beurre blanc
125 g osaltat smör, kylskåpskallt
1/2 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vitt vin
1/2 tsk pressad citronsaft
salt och vitpeppar

Plocka hummerköttet ur hummern och ringla över lite olja.  Ringla även olja över pilgrimsmusslorna samt salt och peppra dem. Riv även över lite citronskal.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Under tiden, skär smöret till såsen i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Låt lök, vinäger och vin koka upp i en kastrull och sedan sjuda tills 1 1/2 msk av vätskan återstår. Sänk värmen till lägsta och vispa ner smöret i omgångar. Såsen för inte koka för då kan den skära sig! Sila såsen genom en finmaskig sil. Smaka av med citronsaft, salt och peppar och håll den varm på svag värme.

Grilla snabbt hummern och pilgrimsmusslorna.

Lägg upp pastan, häll över såsen och toppa med pilgrimsmusslor och hummer.

Gillar ni grillade skaldjur och pasta rekommenderar vi även detta recept:
Spaghetti marinara alla griglia

.

Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Annons