Helstekt fläskfilé med rosmarin, äpple, cider och rotfrukter – Systrarna Eisenman
systrarnaeisenman

Systrarna Eisenman

Annons

Helstekt fläskfilé med rosmarin, äpple, cider och rotfrukter

Flaskfile[1]
Foto Ulrika Ekblom

Helstekt fläskfilé med rosmarin, äpple, cider och rotfrukter

4 portioner

1 fläskfilé à 600-700 g
1 msk vetemjöl
1 msk hackad färsk rosmarin plus några kvistar
2 rödlök
700 g sötpotatis
300 g morötter
300 g palsternackor
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
1 msk smör
3 äpple
3 dl torr äppelcider
salt och svartpeppar

 

 

Värm ugnen till 200 grader. Putsa fläskfilén från fett och senor.

Blanda mjöl och rosmarin och klappa in blandningen runtom fläskfilén. Salta och peppra.

Skala och klyfta rödlök, sötpotatis, morötter och palsternackor. Hacka vitlöken.

Lägg grönsaker, rödlök, vitlök och rosmarinkvistar i en ugnsplåt med 1-2 msk olivolja. Salta, rör om och ställ in i ugnen i 15 minuter.

Kärna ur äpplen och skär i klyftor.

Värm en stekpanna med olivolja och smör. Stek fläskfilén på hög värme så den får en fin yta runtom. Lägg sedan fläskfilén i ugnsformen ovanpå grönsakerna. Lägg även i äpplena och häll i cider.

Ställ tillbaka ugnsformen i ugnen i ca 20 minuter eller tills fläskfiléns innertemperatur är 70 grader.

 

 

.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
systrarnaeisenman

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons