Stronger Life

Sverige vs Spanien

Vi sitter alla här och saknar Spanien. Hur sjukt är inte det, vi bor i Sverige men blir nästan deppiga av att komma hit igen. I morse satt jag med min man och drack kaffe på balkongen, njöt av morgonens tystnad och det härliga vädret men samtidigt inser vi också att vi känner oss friare i Spanien. Varför? För att vi har så mycket måsten här i Sverige. Det behöver inte vara så men det känns så.

I Spanien är vi på semester, vi gör vad vi vill och konstigt nog så orkar vi mer. Förmodligen för att vi är mer avslappnade och går på endorfiner hela dagen lång men i Sverige så slås ”måsten”- inställningen in.

Det behöver inte vara så, vi kan välja att se allt vi gör som val istället. Det är svårt att slå om och börja se det så men det går. Allt vi gör i livet är val, om vi inte vill leva i en svinstia så kan vi välja att städa. Om vi inte vill svälta så kan vi välja att laga mat och äta, om vi inte vill lukta illa och ha smutsiga kläder så väljer vi att tvätta, diska, städa etc.

Ja det är ju ett sätt att ”lura” hjärnan eller så kan du välja att se det som att du omprogrammerar dig till att se dina valmöjligheter istället för att känna en massa måsten i vardagen.

Jag längtar ändå till Spanien, för känslan där är härligare men det är nog för att det tar lite tid att omprogrammera sig och lära sig att se val istället för måsten.

Travel

Bild från en park i Spanien där höns, tuppar, papegojor och påfåglar levde i det fria.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.