Stronger Life

Ritual och ceremoni

God morgon tisdag! Vilken fullmåne det va i natt! Så himla vacker och vad den sken! Idag har jag en fullmåneceremoni hos Ohlamoon. Det ska bli kul at få komma dit och träffa andra, hoppas på att fler kommer med. Man får en kristall med sig i samband med ceremonin.

Nu när jag säger ceremoni, det låter för många så himla galet när man säger så. Som att det är en uppoffring av en get som man slaktar och blod överallt men så är det ju inte, vi vet många gånger väldigt lite om vad en ritual faktiskt är, eller en ceremoni. En Ritual är ju egentligen något vi gör varje dag eller upprepande gör samma sak om och om igen och som betyder något för oss. Tex att gå upp samma tid varje dag och att man har en morgonstund i stillhet med sin kopp kaffe där man bara andas och är, det är också en ritual. Något man gör upprepande och som betyder tex ”lugn” för dig, det är en meningsfullt upprepande av något, alltså en ritual.

En ceremoni är där man ”firar” något betydelsefullt men också mer sorgliga saker som inte firas men som är av en betydelsefull ritual kan man säga. Som tex ett dop är en ceremoni, man viger in en person i livet kan man säga. Men även en begravning är en ceremoni, något man alltid gör samma av när en person dör, man ”firar” in personen in i det andra livet och tar avsked. Hemskt för oss i vanliga fall men när man läser på mer om döden så är det rätt så fint ändå. Det som är hemskt, är att vi som blir kvar får sakna personen för all framtid. Men i många andra kulturer firar man döden och hyllar att personen fått äran att gå vidare till ”the after life”. För oss låter det knäppt men på nått sätt är det ändå mer hälsosamt att vara glad för en annan person än att bara tänka på sig själv och det man själv gått miste om…

Hur som helst, idag blir det en spännande dag i kristallbutiken och med alla härliga moonsisters.

men först blir det en del jobb, utbildning och studier !

Happy full moon! 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.