Stronger Life

Ibland faller även jag!

Usch vad livet kan vända ibland, i ett hugg så kan man få en örfil som får en att vilja skrika högt. Jag nämner ju ofta om att vi kan påverka vårt liv, hur vi lever och mår. Men det vi inte kan påverka är andra människor. Det gör det svårare i livet många gånger, att andra personer kan skada oss, såra oss med det de säger eller gör.

Men återigen, har vi tränat på att ha rätt mindset så kan vi också lättare ta oss ur den där bubblan av sårade känslor eller ilska. Istället för att stanna i den känslan av sårad eller arg, i flera timmar/dagar, så kommer man ur den där jobbiga känslan inom några minuter.

När något sådant händer mig (vilket det faktiskt gjorde idag) så försöker jag använda FASA metoden. FASA metoden är en metod för att lära dig att känna efter, acceptera och se efter vad och om du kan göra något åt situationen.

F- Feel your emotion, what are you feeling?

A- Accept, don’t push the feelings away, accept the situation

S- Solution, can you find a solution to the problem that you are feeling bad about? Sometimes you can and sometimes it’s out of your hands

A- Action, if you found a solution to your problem, then its time for action. Do something about it, make a move to get out of the problem. Or if you don’t have a solution then your action is to move on, because you can’t do anything about it anyway.

Så jag börjar med att andas, känna efter känslan som irriterar mig eller sårar mig och accepterar sen att okej nu är det såhär. ”De här känslorna finns hos mig just nu” och sen försöker jag att se om jag kan göra något åt det. I det här fallet kunde jag välja att prata med personen och be denne att inte kontakta mig mer när det uppstår liknande situationer för det tar för hårt på mig eller acceptera att vissa personer mår inte bra men att det inte har med mig att göra och försöka att inte bli sårad av det. Det första var bättre för mig, om jag ska ha respekt för mig som person. Och nu kommer vi till det svåraste, Action, jag måste ta tag i det, hur svårt det än är. Jobbigt men det är bra för mig i längden.

När jag tänkt ut FASA under säg 10 minuter, andats meditativt och landat i känslorna. Så känns det genast mycket bättre även om jag inte hunnit ta min action än.

Hur handskas du med dina känslor, hur gör du för att komma ur ditt och funkar det?

Strongerlife_selflove_FASA

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.