Stronger Life

Före alla andra!

God morgon solstråle!

Jag hoppas att du har sovit gott i natt. Jag sov som en stock. Jag pluggade in till sen kväll, la mig och verkligen slocknade utan att ens hinna märka att jag lagt mig ungefär. Idag är jag uppe med soluppgången (överdriver) och har hunnit med stretching yoga, meditation, visualisering av dagens resultat och ska nu sätta mig på balkongen med min frukost och kaffe.

Idag är jag ledig från jobbet, men jag har ändå inte sovmorgon. Jag är en person som sällan tar sovmorgon just för att jag älskar att gå upp tidigt och vara alert, redo för dagen. Sen har den här stunden på morgonen blivit min sacred time. Att ha en helig tid är rätt viktigt tror jag, något du respekterar så högt att det är värt att gå upp tidigare på morgonen, något som inte väger för tungt och gör att du hellre tar en sovmorgon då och då. Jag tar sovmorgon, fast på helgerna för att jag sover med barnen. Men innan det så gick jag upp tidigare ändå, kanske inte som när jag jobbar och barnen går i skolan. Men jag gick upp tidigare än vanliga helger om jag uttrycker mig så.

I början är det svårt, men så är det med allt i livet. I början så tar det lite emot, jag ville stanna kvar och tänkte börja kompromissa. Men tillslut så tvingade jag mig att försöka i alla fall i 3 veckor och efter en månad kan jag säga att jag var hooked. Nu går jag gärna upp tidigare, trött och sömnig, men glad över att få min egna stund på dygnet, på morgonen. Få se solen skina och hinna uppskatta den, höra fåglarna vara vakna och uppskatta det, höra små röster här och där på de som är uppe och ute före mig, och se charmen i det. Vi hinner inte reflektera såna saker i det hetsiga liv vi lever idag. Det är sällan vi hinner göra det. Möjligen hinner vi uppskatta solen på sin höjd, medan vi sitter med cavan i handen och snackar med vännen men det är inte den uppskattningen jag är ute efter. Du förstår nog vad jag menar.

Så, lärdom idag, upp tidigt och ha din morgon stund. Om det så är 20 minuter av ensamhet och tystnad innan övriga i huset vaknar. Gå upp, meditera, läs en bok, titta inte på mobilen eller något elektroniskt, gör något för dig, lyssna på dig.

Ha en fin dag.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.