Stronger Life

Dagens tankar

God morgon !

Jag är slutkörd i kropp och sinne men ändå kan jag inte sova och vaknar tidigt, förmodligen för att kroppen är van vid att vakna en viss tid men kanske också för att grannens jädrans mobil ligger på golvet och vibrerar så jag hör den kl 5:30 när den ringer. Ibland vill man bara strypa folk. 😀
Men jag försöker ju att jobba med mitt humör, mitt temperament och måste säga att döda folk är inte min grej…😊

Jag är glad att jag lyssnat på jag behöver, jag måste göra det en gång för alla. Så många gånger under de senaste månaderna, som kroppen sagt ifrån, som psyket varit nära en bristningsgräns men jag har inte lyssnat. Nu tänker jag lyssna. Jag gör det här för mig, för min framtid, för mitt välmående. Ibland får jag skuldkänslor över att mina kollegor sliter och så triggas min ångest upp till skyarna men jag kan inte bära allt ansvar över de. Jag har mig att tänka på, mina barn behöver en frisk och välmående mamma. Min man behöver en fru som mår bra, mina föräldrar behöver en dotter som fungerar och kan ta hand om sin familj. Men framför allt och viktigast är jag, jag behöver mig själv som fungerande.

 

Det är så lätt att snurra in sig i titlar vi har. Vi är ju sällan bara JAG, utan också barn till någon, partner till en annan och många gånger föräldrar… (Jag nämner inte vänner för jag anser att jag inte har någon plikt till en vän). Ibland måste vi bara släppa titlarna, ta av oss de som en jacka, och bara vara JAG.

Det är inte lätt, det vet jag. Men man måste ju börja någonstans. Små steg mot att öva på att ge sig tid, till att bara vara jag. 5 minuter varje dag, 10 minuter varje dag. Där man lyssnar på vad jag behöver, vad vill jag idag, vad behöver jag idag? När man vet det så kan man planera upp sin morgon, sin dag hur den ska vara så att man får det ens inre JAG behöver. Meditera en stund, känn efter, lyssna och skriv ner.

Jag säger inte att det är lätt, jag vill inte få det att låta som om det vore superenkelt men man måste ju börja någonstans. Har du inte tid? Så tänk gärna på om du inte har tid för dig själv, så kommer det att kosta dig dyrt längre fram. Ta dig lite tid nu så slipper du bli helt utbränd och förstörd längre fram. Gör dig själv, till din största prioritering. Lättare sagt än gjort när man har barn men det går.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.