Stronger Life

Dagens insikt

Wow vilken dag vi hade idag. Vilken sommardag. Jag satt ute på balkongen och jobbade med datorn tills jag inte orkade längre. Sen tog jag mig en lång och snabbpromenad på raska 55 minuter ute i solen. Åt framför datorn, kom hem helt yr i huvudet och avslutade dagen relativt tidigt ändå. Nu väntar läxor att lämna in, teater för lillan och sen hem och äta middag. Tisdagarna är rätt hektiska men roligt att ha en massa att göra.

Apropå att ha hektiskt mycket att göra.
Jag ramlade över några tjejer för inte så länge sen, som erbjöd mig en otroligt bra ide om att driva egen business och visst lät det lockande. Men ju mer jag kikade på deras sätt att driva allt, att kämpa, att försöka komma fram.. deras motto va att ”jag jobbar hellre hårt nu för att få en lugn pension”. Men hur lugn pension kan du få när du är en utbränd pensionär? Sättet de jobbar på är att gå i hundraåttio och jag tror inte på att man kan driva ett business på det sättet. Men det är där och då jag inser att jag är äldre, jag har verkligen mognat på vägen och tur är väl det.

Jag är inte 23 år längre, jag har andra värderingar och mitt liv är inte längre bara om att tuta och köra rakt in i kaklet. Nu säger jag inte att de gör fel, de gör vad som är bäst för deras förutsättningar. Deras liv ser annorlunda ut, de är yngre, har inte jobb, har inga anställningar och vill leva drömlivet. Vilket jag ser upp till, det är bra att ha visioner, man ska ha höga mål, men jag tror inte på att bränna ut sig på vägen.

Jag vet att jag kommer att nå mina mål jag med. Men jag har inte lika bråttom att öka spikrakt upp med företaget, jag tror på stabil uppgång precis som ens viktnedgång, precis som med ens kost, träning, karriär, vad det nu än gäller. Stabilt, inte ”fort och fel”.

Så nu sitter jag här, äldre, mogen, gammal kanske, men så mycket visar för mitt egna bästa. Jag vet vad jag vill och jag ska bli framgångsrik, i min takt, på mitt sätt, utan andras krav. Det känns skönt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.