Stronger Life

Kan alla meditera?

Jag har ju som tidigare nämnt att jag älskar att mediterar, något jag gör varje morgon kl 06:30 efter min morgonyoga. Jag landar i mina tankar och denna dag, ungefär i 15 minuter. Tackar för allt jag har, ber om kraft för att orka med det jag vill göra och visualiserar det jag har som mål. Det bästa sättet för mig att starta min dag positiv och glad!

Men många har ofta frågor och undrar lite saker.. så jag tar upp några av de vanligaste frågorna här:

Kan alla meditera
-Ja det kan alla göra, det gäller bara att hitta sitt sätt.

Måste man sitta upp?
-Nej, man kan absolut ligga ner eller sitta upp på soffan, stolen, vart du vill, se bara till att ha rak ryggrad.

Vad ska jag tänka på, jag vet inte hur man mediterar, finns det hjälp att få?
-Absolut finns det hjälp att få, via guidade meditationer tex. Det finns massa både på Insight Timer och Youtube samt andra appar, så kan du få guidade meditationer att gå efter och så småningom kommer du veta vad du själv gillar och vill göra.

spiritual

Jag har tusen tankar i huvudet, är det fel på mig, kan inte rensa
– Nej absolut inte fel på dig, vi har mer än 60.000 tankar per dag så det är inte lätt att rensa och det handlar inte om att inte tänka en enda tanke utan bara ta emot tanken och låt den passera. Lite som ett moln som kom och gick.

Hur länge ska man sitta, jag kan inte sitta still
– Det är helt och hållet upp till dig. Många människor känner att de har svårt att sitta still i början. Så börja med 2-3 minuter, när du är van vid det så öka till 5 min och sen till 10 min och så vidare tills du hittar din tid som du orkar med och tycker känns lagom.

Har ni fler frågor kan ni ställa de via DM på Instagram eller här på bloggen, så tar jag upp det under kommande vecka.
Det finns liksom inte rätt eller fel, det finns bara det som känns bäst för dig. Det är det viktigaste.

Namaste

Feelgood

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.