Stronger Life

Är det viktigt att vara något?

Som en liten fortsättning på förra inlägget om just det här med att passa in i samhället…. läs mer här

Att man ska bli något, gärna läkare, kirurg, tandläkare, advokat, polis, jurist, chef, ekonom, etc.. för att tjäna bra pengar, ha ett bra liv, en bra framtid, kunna spara mycket och resa jorden runt…

Men är man lycklig då? Jag tror det oftast kommer att sluta med en utbrändhet. När du jobbar med något som är för att göra andra nöjda, sliter som ett djur för att uppnå karriär och ha alla de där pengarna på banken som du slutligen knappt kan använda för att du är så slut eller för att du inte ens kan ta semester då chefen behöver ditt slitande a*sle på plats. Så ja, vad är det för mening då? Är det att lyckas? Att må dåligt när man går till jobbet, men huvudsaken är att man tjänar bra pengar. Missförstå mig inte, alla de ovannämnda tjänsterna är asbra! Jag älskar ju själv de yrkena, ville bli det när jag var mindre.

Men när jag växte upp så insåg jag att det är inte där jag har min passion. Visserligen älskar jag att analysera folk och skulle kanske mått bra av att vara polis eller jurist.. men det finns andra sätt också. Jag tänker att när du går din väg, lyssnar på vad du är passionerad för, gör något du älskar, oavsett om det är karriär eller inte så kommer du ändå att bli framgångsrik, få riktigt bra pengar och resa jorden runt ändå. Faktiskt.

Samhället har lärt oss att vi måste välja ett yrke ur katalogen från Stockholms Universitet (tex) för att vi ska kunna säga att vi har ett riktigt jobb. Men varför? Bara för att Coach inte finns under ”ett riktigt yrke” så betyder det inte att jag inte kan bli framgångsrik inom coaching tex. Passionerad som jag är att prata med andra människor, lyssna och hjälpa de framåt, så är jag övertygad om att jag skulle lyckas med att få många att hitta till sin passion.

Vet ni vem Tony Robbins är? En motivationstalare. Han har inte gått någon utbildning för att bli den han är idag, på vägen kanske han tagit kurser men ingen universitetsutbildning för att bli coach, talare men ändå är han sjukt framgångsrik och ja, RIK!
Vi måste sluta lyssna så mycket på vad samhället lärt oss, vad andra skeptiker säger, vi kan göra vad vi vill i våra liv, skapa allt vi vill och må riktigt bra. Du måste bara tro, jobba för det och se till att det händer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.