Stronger Life

Time to reflect

I samarbete med HemförsäkringStuden. nu

Jag har så länge velat följa mina önskningar över att börja studera igen. Jag fattar inte varför vi är så fega ibland, att följa våra drömmar. Men man tänker väl mycket på sitt ansvar inom sin familj, mot barnen, mot hushållet. Men nu när maken börjat på nytt jobb och det går så pass bra så kanske jag ska ta tag i att lyssna på vad jag länge velat göra.

Att backa tiden går inte, men jag önskar seriöst, att jag hade tagit tag i studierna för länge sen. Men samtidigt så kanske man inte ska ångra något, allt har sin tid.

Men här kommer ett par tips från mig till dig: 

  • Följ ditt hjärta, om du inte vet vad du ska studera men vill plugga något, så ta ett av de ämnen som intresserar dig och kör. Jag fastnade för mycket på att jag brann för så mycket, polis, advokat, juridik av något slag, träning, wellness, beteenden, analyser, HR, marknad, mäklare, men tillslut blev det inget. Idag hade jag sett till att bara välja ett av de ämnen för att komma igång. Den röda tråden i det jag just nämnt, är att jag brinner för att hjälpa människor.
  • Ett annat tips för de yngre är, som student, se till att ta del av alla de förmåner man kan få. Tex studentförsäkringar (obs, se till att välja rätt och den som passar ditt hem och din plånbok som tex via Hemförsäkringstudent.nu), åkkort, lån, etc. Jag vet alldeles för många som inte har tagit del av det och ångrar sig idag.
  • Att ha höga mål är bra, men ha inte överdrivna mål för att inte hamna i ett stressmoment. Fokusera på vad du gör här och nu. Ha mål på att bli klar, på när du vill bli klar men sen kör du ren fokus på studierna.

Varför jag säger att våga, är för att jag år efter år, sedan jag var 30 år, velat studera men inte vågat ta steget. Så korkat, våga, kör bara. Men med två barn så har jag känt en sån press att leverera pengar. Men vet ni vad, man klarar sig alltid. Det gäller bara att hitta en väg, en lösning och göra på bästa och smartaste sättet. Flytta hem tillfälligt, bo hos en vän, dra ner på shopping och nöje för ett tag, ta ett extra jobb, etc..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.