Stronger Life

Det gula guldet!

God morgon torsdag. Igår hade jag bara inte tid med att titta in två minuter ens. Dumt för jag behöver mina pauser men det va väldigt mycket och igår hade jag min deadline också, så jag ville bli klar och jobbade därför över i några timmar igen. Jag var så slutkörd igår, hade kunnat somna med barnen men försökte hålla ut lite. Slocknade innan jag ens hann reagera. Sov lite halvdåligt i natt (antagligen stressen inombords) men gick ändå upp strax innan 06:00 för att göra min yoga.

Jag är så stel i kroppen att jag behöver verkligen komma igång varje morgon med yogan och värma upp kroppen, det är jätteskönt att stretcha ut innan dagen börjar. Följt av meditation, idag blev det 20 minuter för att komma ner i varv, känna mig fokuserad och sätta de nya intentionerna för denna dag.

Nu har jag ätit min goda frukost med gröt, honungsmelon och lite ost (10% ost som är jättegod). Och jag inser också att jag ska börja ta gurkmeja i mina smoothies. Gurkmeja är jättebra mot värk i leder och eftersom jag ofta har ont i knäna och numera även ryggen (tror det är ergonomin i stol och skrivbord) så kan det var bra att få i mig lite gultguld. Varför jag kallar det för guld är för att den har antiinflammatoriska egenskaper och den kallas faktiskt för ”antiinflammatoriska guldet”.

kosttillskott_healthy

 

De finns här i tablettform och med koden DIDI25 så får du 25% rabatt på allt inne hos Protein.se
Och vill du ha de i pulver, så finns de här.
Jag hade både och förut för att kombinera under dagen

men nu har jag bara pulverform för att den passar mig bäst. Då får jag i mig det i min smoothie men nackdelen där är väl att man inte vet hur mycket man får i sig, hur mycket som fastnar i mixern och glaset…

 

Forskning och studier visar tex på en rad  sänkning av inflammationer.

– En sänkning av smärta vid högre doser på 400-500 mg curcurmin.

– Kan sänka blodtrycket (behövs mer underlag men finns studier gjorda)

– Ökad blod cirkulation.

– I doser upp till 1 gr med bioperine (aktiva substansen i svartpeppar) visade en studie att tillskotten hjälpte mot ångest hos kvinnor med övervikt.

– Stödjer en positiv leverfunktion.

– bra mot ledvärk

– Har stärkande effekt på matsmältningen.

– och till och med anticancerogena egenskaper

Ja ni hör ju. Och jag själv är ju ett levande bevis. För några år sen hade jag ofta ont i knäna och fick tipset att ta gurkmeja varje morgon och kväll. Sagt och gjort och smärtan försvann!! Sen kom den tyvärr tillbaka när jag la på mig några kilon igen så jag misstänker att det är mina leder som stelnar och blir påfrestade av min vikt. Så jag ska börja ta mitt gulaguldpulver igen varje morgon och kväll, så kan jag rapportera igen om hur det gått.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.