Missen med pappret! – Stronger Life

Stronger Life

Missen med pappret!

I samarbete med Enkla Avtal

Hello idag har det varit liv i luckan (i telefonen snarare). Jag har sedan några veckor, suttit en del i samtal med en nära person till mig. Ibland har vissa det inte så lätt och jag lider verkligen med personerna, jag önskar att jag kunde göra något för de, lösa deras problem men det är inte rätt mot mig själv heller. Jag kan inte stötta någon om jag själv bränner ut mig. Jag måste lära mig att skilja på att “stötta en person” och att “göra sakerna åt de”. Stor skillnad som man ofta kan ta miste på.

Jag vill gärna finnas där för de jag bryr mig om, lyssnar på de och kanske kommer med något råd/tips om jag har det. Men jag kan inte göra deras jobb åt de. Det är en del av processen som de själva behöver gå igenom. Svårt att ta in.
Men som den här personen har varit gift med en kvinna som verkade vara så otroligt fin och snäll person, genomgod och äkta. Den här personen som jag känner, min vän D. han har jobbat hårt med att bygga upp företag, bostäder som han sen säljer etc. Godtrogen som han var så gifte han sig utan äktenskapsförord. Misstag kan jag säga. Misstag nu i efterhand.

samarbete

Nu riskerar han att förlora hälften av allt han äger. Sitt företag, sina bostäder utomlands som han byggt och hyrt ut för att få en inkomst och mycket annat. Det hade varit så enkelt att bara ha skrivit ett papper via enkla avtal, ett äktenskapsförord och ha sina barns framtid trygg, att ha sin pensionsinvestering trygg men han gjorde inte det, för han litade på hennes ord om att “det som är ditt är ditt, innan vi gifter oss, det som vi sen skapar tillsammans är vårt”. Ja det lät ju vettigt. Han hade det mesta redan innan de träffades så det är ju sånt han byggt upp själv, slitigt. Jaja, vi får se hur det kommer att gå men han mår ju minst sagt dåligt. Och allt för ett papper han missade att skriva. Så tänk till två gånger om du har ett företag, bostäder, investeringar, besparingar.. det är värt att enkelt ta hjälp med att skriva avtalet.

samarbete

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.