Stronger Life

Att välja och jämföra

I samarbete med Sveriges Matkassar

Nu har jag suttit med vår matlista för veckan som kommer. Jag gör matschemat som tar mig ca 1 timme att gå igenom och göra (om vi ska äta annorlunda mot veckan innan), sen lägger jag in allt det vi behöver i en varukorg på nätet i någon valfri matbutik, tex Willys eller Citygross för att se ungefär vad maten landar på. När jag är klar så åker maken iväg och storhandlar det som finns på listan och sen sätter jag igång med matlagningen resten av söndagen.

Så ser vår rutin ut varje vecka och underlättar rejält varje vardag. För när man jobbar heltid, har två barn, snart kommer läxorna och aktiviteterna igång, plus att vi själva har träning och plugg så ja då är det underlättande att redan ha maten klar i matlådor. De kan man alltså bara ta fram och värma upp när man behöver. Love it.

Men den senaste tiden har jag funderat på att börja med matkasse igen. På hemsidan Sveriges Matkassar kan man hitta många olika som passar just dig som familj. Alltså det här med att sitta i mer än 1 timme varje lördag eller söndag, för att gå igenom matschemat, gå igenom vad man behöver till hemmet och vad man redan har, det är jobbigt. Sen ska jag stå i 4-5 timmar varje söndag och laga alla dagarnas matlådor i förväg. Ja det är också lite jobbigt. Med en matkasse så behöver jag inte tänka så mycket utan bara ta emot och göra. Matkassen är redan klar med det jag behöver. Vore inte det, det absolut bästa?

Har ni testat matkassar och vilken brukar ni få hem då?

Jag brukade ha matkassar för länge sen faktiskt. Det jag älskade mest med det, va att man får hem så underbara och färska frukter, grönsaker och allt är så organiserat redan. Jag som alltid går igång på ”organiserat”. Att få hem endast det du behöver, är ju lovely. För när man går ut och handlar själv, så blir det oftast så mycket dyrare för att man kommer hem med onödiga saker. Det är väl det som är tanken.. hehe

Nä nu ska jag skicka iväg maken på att handla maten så att jag snart kan sätta igång med matlagningen. Vissa saker har jag hemma så jag kan sätta igång redan nu. 😉

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.