Stronger Life

Motivation och bra kost

Jag älskar när saker och ting går snabbt. Jag gjorde en beställning häromdagen på Chia Frön och Linfrön och fick de dagen efter, bara en dags leverans, det är grymt.

-Visste ni att Chiafrön är jättefulla med vegetabilisk protein, är fullproppad med omgega-3  och ger en bra mättnadskänsla.. Chia gör och har mycket mer än så men ska inte dra upp allt möjligt här om ni inte vill läsa me rom det såklart. Chia är riktigt bra, ett starkt frö som har sitt ursprung i Mexico och var välanvänt av Azteka indianerna. Aztekernas krigare använde chiafrön för att få energi och öka sin uthållighet.

Tips på användningsområden:

Passar utmärkt i chiapudding, chiagröt, chiapannkaka, fröknäcke eller energibars. Jag brukar ha den i smoothien eller gröten.

-Visste ni också att linfrö är bra mot trög mage och förstoppning och har även höga halt av kostfibrer och omega 3-fettsyror bidrar linfrön till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Linfrön innehåller också mycket protein vilket behövs för att kroppen ska kunna bygga upp celler och muskler. Så ja tack till linfrö!

Tips på användningsområden:

Passar bra i yoghurt, filmjölk, müsli, bröd, gröt och olika sallader. Men jag har den även i smoothien och gröten också.

Däremot glömde jag att beställa hem linfröolja kallpressad som jag brukar ha i mina smoothies men den får jag beställa nu i efterhnad. De har ju snabb leverans på bodystore och har riktigt bra priser. Två stycken linfröoljor för bara 59 kr.

Jag trivs så bra när jag kommer igång och börjar tänka på kosten igen, hela min kropp blir peppad och vaknar till på ett annat sätt. Jag har redan hunnit gå ner 1 kilo på att bara äta bra, rätt mängd och skippa allt som har med onödigt ätande att göra, så som godis, goda nötter och alkohol. Vi ska visserligen ut på lördag och äta ute med vänner och familj men jag kommer inte att dricka alkohol. Sen ska jag till en vän på söndag med massa andra vänner och äta middag men kommer inte ta mer än max 1 glas vin för att mingla runt. Det finns inget sug i mig att ta en macka, choklad eller nått annat just nu, känner mig bara peppad till att fortsätta framåt och må bra. Visst är det jobbigt när man går förbi affären och ser drömkylskåpet men det gäller att hålla fokus.

Men när man sen ser vågen, måtten och hyn på sig själv… Det är så man får motivation. Genom att bara köra på även om det är tungt men så snart du ser ett litet resultat som tack för det du kämpar för, så har du skaffat dig motivationen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.