Ta det på allvar! – Stronger Life

Stronger Life

Ta det på allvar!

God dag torsdag, det känns som en måndag men icke. Snart helg igen men vi har ju fortfarande semester så det märks inte av vilken dag det är.

Vi träffade på en massa grannar igår när vi kom hem, så komiskt att se hur alla tar ett steg tillbaka när man säger att vi har varit i Spanien. Men sen trängs alla här på våra stränder i Dreviken och går hela familjen och köper mat i mataffären och skapar trängsel. Folk sitter på uteserveringarna, pubbar och dricker, kramas när de ses, pratar mot varandra (kommer spott ur munnen när man pratar) utan munskydd etc. Dubbelmoralen är maxad här, är okej här men inte i Spanien.

Jag har lärt mig mycket på den här resan.
Jag inser att jag vill bära munskydd frivilligt när/om jag åker kommunalt, för jag vill inte riskera att sprida smitta om jag bär på något utan att veta. Dock är det inte ett skydd mot mig, utan snarare för de andra.
Jag tar själv ett extra steg bakåt från personen när vi träffar grannar eller bekanta och pratar, man kan höras ändå. Men eftersom man spottar när man pratar är det viktigt att ha 2 meters avstånd för att minska risk.

Vi måste bli bättre på att ta saker på allvar, på att ta hand om oss och medmänniskorna. Det finns ingen anledning till att vänta på att landet ska träda in med förbud och grejer, ta eget ansvar, vänta inte. Bär munskyddet, över mun och näsa tack så att du skyddar dig på riktigt. Ta rejält avstånd, sluta krama och vara nära vänner bara för att du tror att de inte har något eftersom “det händer ju inte er..”

Ta ditt, och andras, liv på allvar.
Skydda dig, skydda andra.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.