Stronger Life

Vägen till ett bättre mående

Det är lätt att bara sjunka in i ens mörkare tankar ibland. Låta den där känslan av att må lite sämre, ta över. Bli mer negativ och nästan destruktiv i tankarna. Men sen är det oftast så, (när du inte lider av djupa depressioner) att du kan bestämma ditt sinnestillstånd själv. Kanske du inte kan vända om och bara blir lycklig på två sekunder men genom att bestämma dig för att ”jag tänker inte må så här dåligt mer.. ” så kan du ändra om det med lite övningar.

Testa att i varje dag, i 10 dagar (helst 21 dagar) gå upp varje morgon och prata med dig själv i spegeln. Jag vet att det låter knäppt, svårt att göra också men det går att genomföra.
Prata med dig själv och tänk på alla bra saker du kommer att göra denna dag. Och här handlar det alltså om att ”Fake it until you make it” och spela att du ska lyckas med en rad massa saker som du kanske egentligen vet är några veckor, månader eller år längre bort men se det som idag ändå.

Tex.

Idag är jag glad för att jag kommer att klara av körkortet
Idag är jag glad för att jag har äntligen blivit vältränad och stark
Idag är jag glad för att jag ska åka och hämta min nya bil
Idag är jag glad för att jag ska till mitt nya dröm jobb

Visualisera det framför dig, se dig på det där kontoret till ditt nya jobb, visualisera och se det framför dig, känn känslan, seger, lev i det där och då.

Jag är helt medveten om hur svårt det här är och de allra flesta vågar inte börja. De andra kanske testar två dagar men det känns bara så skumt att de inte kan fortsätta och sen finns det de som faktiskt vågar och tycker att det ändå inte finns något att förlora. Kör på, lyckas och må bra. Dagen blir ju tusen gånger bättre när du säger alla de målen och drömmar du har.

Testa, vad har du att förlora? Det är gratis, det kostar inget, bara energi och tid. Har du inte ens det att ge dig själv? Det är du värd. Att må bra, att jobba på dig själv och för dig själv. Let’s go !

mindset

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.