Stronger Life

5 work at home tips

Nu när sitter hemma och jobbar så inser jag ännu mer hur viktigt det faktiskt är att röra på sig. Jag blir tröttare av att jobba hemma än på kontoret och förmodligen är det för att man sitter mer intensivt vid datorn än vad man gör på kontoret. Där tar man fler pauser. Sen har jag märkt att jag får mer ont i nacken och axlarna, för självklart har jag det inte lika ergonomiskt som jag hade på kontoret.

husliv-morgontraning-workout

Tips på må bra när du jobbar hemma: 

  • rör på dig, ställ dig upp då och då för att röra på axlar, armar och nacke. Gör gärna några rörelser som har med nacken att göra för att inte bli för stel och få problem längre fram.

 

  • Ta ordentliga luncher. Det är lätt att man tar en snabblunch eller äter framför datorn. Men det är viktigt att ta en riktig lunch, varför inte passa på att promenera lite eller sitta ute i solen på altan/balkong..

 

  • Ring en kollega, utomhus fika kanske? Dessa tider såhär kan det vara bra att fika utomhus eller ta en promenad med lite avstånd mellan varandra, man kan ändå ses ute i friska luften..

 

  • Gör lunchlådor som vanligt så att du får i dig bra kost, lätt att det annars bara blir några mackor på stående fot. Håll rutinerna så gott det går.

 

  • Ställ klockan och gå upp samma tid som du brukar mer eller mindre, håll dagens tider på samma sätt som annars för att få tid på kvällen att göra det du vill och få ledigt.

Sen finns det ju en massa fler små tips jag kan komma på, öppna fönster för att vädra ordentligt, stå upp och jobba om du har möjlighet, gå omkring i huset/lägenheten, drick mycket vatten, har du telefonmöten så ställ dig upp från datorn eller gå ut på en promenad tex.. Ta hand om er!

work

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.