Stronger Life

Ta hand om dig själv-dag

 

Idag ska jag köra en ”ta hand om dig själv” dag faktiskt. Jag brukar försöka hålla mig till att ha söndagarna för mig själv och ta hand om hår, hud och naglar med mera. Men med barn går det inte alltid att ha en och samma rutin. Nu va det ett tag och jag ska sätta mig idag med mina naglar.

Jag älskar att dricka kaffe på morgonen och efter lunchen men det tråkiga med kaffe är just att det missfärgar kläderna. Jag har alltid haft vita, fina tänder, rätt friska på det sättet att jag inte har ett enda hål i tänderna men lider istället av andra sjukdomar så som aggressiv tandlossning. Men hur som helst så vill jag inte tappa mina vita tänder och med åren så blir de allt mer och mer gula faktiskt eller de får en gulare nyans med allt man äter och dricker. Och då har jag tur som inte dricker läsk.

Jag brukar inte gå till tandläkaren och bleka tänderna. Jag tror jag blev avskräckt en gång när jag gick till tandläkaren och efteråt så fick jag så ilande tänder att det var omöjligt att äta och dricka och fick dessutom svinont i tandköttet. Never again kände jag då. Så jag bleker tänderna hemma, det funkar jättebra, man behöver bara hitta det blekningskit som passar en bäst.  Jag tycker om att köra blekningspennor på vardagen och skena på helgerna när jag har mer tid.

Här är en lista på mat och dryck som kan missfärga dina tänder:

  • Kaffe
  • Grönt te
  • Svart te
  • Vitt vin
  • Rött vin
  • Juice
  • Blåbär
  • Curry
  • Läsk

Vill du få vita tänder bör du givetvis inte heller röka eller snusa.

Så idag blir det fix med naglar, ta ett långt varmt bad och peela kroppen, ha hårinpackning och bleka tänder. Ska se om jag hinner busa hela kroppen också men annars tycker jag att jag är rätt så brun på kroppen och oftast behöver jag bara busa (brun utan sol) ansiktet.

Något som skulle vara ännu härligare skulle vara att få ta ett glas vin inne i badet också men vi har en del att göra i eftermiddag också så jag avvaktar för jag att inte bli för trött. 😉

Hur har ni egenvård/egentid och tar hand om er själva?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kamilla

    Jag har mina Fredagar då är det min dag i veckan. Då jag kör på Fika, present och fokus som bara ska ligga på mig. Missa inte dagens lucka i Julklappssäcken 2019