Stronger Life

Veckans tanke: Umgås !

God morgon onsdag! Jobbigt att ligga en dag före, jag trodde det var torsdag herre Gud. Men icke sa Nicke för det är bara onsdag. Jaja, det gör inget, jag kan hålla ut, har ändå rätt mycket att bli klar med på jobbet så det är lika bra att köra på .

Men onsdag är det och då brukar jag köra veckans tanke. Den här gången är det en tanke mot hur föräldrar tänker egentligen.. Jag förstår ju, som förälder själv, att livet är krävande och svårt men finns det verkligen något viktigare i våra liv än våra barn? Det är ju de som kommer att växa upp och bli nästa generation här ute i världen, som representerar oss dessutom.

Såå.. veckans tanke:

Jag såg en sak på Instagram för länge sen, som fick mig att undra lite.. En stor nätsida hade lagt ut ett citat på sin Instagram som fick en massa likes med kommentarer om att de allra flesta kände igen sig.

influencer-bloggare-strongmama

Jag förstår vad de menar. Men jag måste säga att jag undrar lite hur det här samhället har blivit? Vad gjorde man förut, innan man hade iPad? Antagligen så umgicks man med sitt barn eller så kunde de rita, läsa en bok, hjälpa till med maten eller vad det nu än va. Vad gör man idag? ”Ta iPaden så ska mamma laga mat/städa/tvätta/läsa en bok/ta det lugnt..” Umgås man inte längre? Är det hemskt att faktiskt vara med sitt barn, att bara lägga ifrån sig sin egna mobil, sluta ta selfies eller vad man nu än gör och faktiskt göra läxan tillsammans med barnet, se barnet, höra barnet, prata med barnet, spendera några 20-30 minuter med barnet åtminstone. Vad är 30 minuter på en hel dag? Vi ser inte ens våra barn på dagarna, har noll koll på vad de gör, hur de mår och allt och sen när de kommer hem ska de få en padda för att man ska klara av resten av eftermiddagen??

Jag vet hur det är att ha mycket att göra, jag vet hur det är att inte hinna med allt men jag gör mitt bästa med att faktiskt försöka hinna med mina barn. Barnen får inte sitta i timmar med sina mobiler eller paddor. Det hinns ändå inte, det finns läxor att göra och att umgås tar upp mer av tiden. Sen tycker jag att eftersom jag har två barn, så vill jag hellre se de leka än att sitta fast vid en telefon.

Hur tänker ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina Green

    Ipaden använts inte ens när vi kommer hem på vardagen. För då ska läxa göras eller barnen har sina sporter som de ska till. Sen är det middag. Ibland har de stora barnen läxor ipaden. Men oftast sitter jag med. Baenen är väldigt bra på att leka med varandra. Jag har märkt när våra barn har lekt med en kompis så har de hållit på med ipaden. Man känner men varför. Här får de leka istället. Helgerna är så mycket annat, men ibland får de sitta en stund innan maten. På kvällarna så umgås vi med spel eller en rolig film. Känns som många föräldrar glömmer bort att umgås med sina barn. Kram