Veckans tanke – Stronger Life

Stronger Life

Veckans tanke

God morgon onsdag.

Vad skönt att det redan är onsdag och mitten av veckan. Idag känner jag mig stark, jag känner mig lite som “ensam men stark” men samtidigt är jag inte ensam. Jag märker att jag har personer runt omkring mig, långt bort eller nära men jag har de, som bryr sig, som lyssnar och som man kan ventilera med. Vad glad jag blir.

strongerlife-strongmama-blogg

Veckans tanke idag:

Ska barn verkligen få ha sociala medier när de är så små? Jag tänker att det mesta som kommit med sociala medier hittills är bara skräp. Jag brukar alltid tänka “vad kan de få för gott utifrån detta…” när jag tillåter mina barn något. Tex, när de ville ha mobiltelefon. Då undrade jag om det var något vettigt med det, ja det va det ju, att kunna få tag i de.

I början ville de ha TikTok (gamla musikaly) men när jag satt mig ner och kollat vad det va så kände jag att de inte kom nått gott ur det så jag sa nej. De var för små helt enkelt.

Nu har de laddat ner Snapchat och vännerna fixar konton åt de och allt. Jag har tillåtit det för att låta barnen ha en rolig app och kontakt med vännerna.. men då känner jag att det har gett mer skit än gott.

Barn är barn, de kan knapp bete sig i det verkliga livet, vad får oss vuxna/föräldrar att tro att de ska kunna uppföra sig bakom en skärm? Det har redan resulterat i anmälan till skolan två gånger, inte med mina barn inblandade men deras klasskamrater som blev hotade till livet. Vi snackar om 9 åringar.

Ska man ta bort appen och riskera att ens unge hamnar utanför det hela men ändå slipper må dåligt över kommentarer eller ska man låta de ha kvar sociala medier och hoppas på det bästa?
Vi pratar mycket om just sociala medier, hur man beter sig och så, men det gäller ju att andra också gör det med sina barn för att det ska bli ett bra samhälle till när de växer upp och en bra miljö på nätet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nina Green

    Det är svårt det där. Jag vet hur det var när Felicia fick sin första mobil. Jag tog inte bort någon app men jag såg till att jag hade mer koll. Jag kollade i hennes mobil, när hon var med förståss, för att se att allt var okey. Efter ett tag så minskade jag kollen för ju mer ansvar hon tog över sin mobil så blev det naturligt. Men sen behöver inte små barn alla appar. Nu ska Louise få en mobil nästa år och hon kommer inte ha tillgång till alla sociala medier. Snapchat verkar vara den som dominerar. Jag tror att ha de 1-2 appar som de kommunicerar med sina vänner så räcker det.
    Kram

    1. StrongMama

      Ja jag tycker det är jättesvårt för jag tycker ju att det kan vara bra att de kan ha ungefär samma som vännerna för att inte halka efter eller vara ovetandes. Men samtidigt känner jag inte att jag gör henne en tjänst för det är konstant tjafs inne på Snapchat. Så vad bidrar jag med för gott då? Ja jag vet inte.