Stronger Life

Lonely kids

Är det inga som har tid med sina barn längre eller vad är det frågan om? På vilket sätt är det bättre att ha ett ensamt barn hemma än att ha sitt barn på fritids med vuxnas övervak och andra kompisar? Kan någon snälla förklara detta för mig? Jag vill verkligen förstå vitsen och tänket.

Vi hämtade våra barn, 8 och 9 år gamla. Min yngsta tjej plingar på en kompis men då var hon inte hemma, hon kom på att kompisen hade sagt att hon skulle ut med hunden när hon kom hem och då var hon hemma själv. Så hon går hem själv från fritids, går ut med hunden själv och allt.
Så hon plingade på en annan vän som också var hemma själv och när jag frågar hur jag ska få tag i henne då, så säger hon att det går inte, ingen hemtelefon, ingen mobil och mina får verkligen inte ha mobiler. Så på det sättet är det tur att de har mobilklockorna, så att man enkelt kan ringa hem de när det är dags. Men ändå, varför, det är allt jag vill förstå, varför, vad gör det för skillnad att ha de kvar på fritids trygga än att ha de hemma själva?

Blir lite besviken på hur lite tid det finns för barnen, hur mycket mer viktigare jobben är och jag förstår att man inte kan sluta tidigare, det gör jag. Har man 8-17 jobb så har man. Inget att göra åt men då kan jag tycka att det är tryggare att ha barn på fritids sen så kan de ju gå hem när man själv är på väg hem för att mötas där om det nu är så viktigt att lära de ansvar (om det nu är det det handlar om). Jag tycker ju personligen att det finns andra sätt att lära ut ansvar på.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.