Stronger Life

Sluta ljuga

Alltså hur får man ett barn att sluta ljuga? 

Varför ljuger barn? För att de är rädda över att mamma/pappa ska bli arga. Men varför är det så svårt att höra vad man säger, att man inte blir arg om man bara säger sanningen utan mer arg om man ljuger? In i ett öra och ut genom andra, för någon vecka senare frågar jag ”vart kommer det här halsbandet ifrån?” och då plötsligt är det antingen syrrans eller så fanns den bara i huset utan att hon vet vems det var!

Tjejerna i hennes klass är inne i något med att hålla på att ge bort grejer och jag stöttar inte det. För rätt vad det är så ger de bort något som inte är deras, för dyrt eller ångrar sig. Man ska inte ge bort saker när man är barn, man kan vara kompis ändå.

Så hur svårt är det att bara säga som det är, vems är det, vart kom den ifrån och om vi inte kan prata om såna här småsaker, hur blir det då när hon är lite äldre och det blir allvarligare saker? Är det kört redan nu då eller?

Ja alltså det va verkligen enklare när de va mindre.

bloggare-trygghet

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.