Spark i baken

Del 2 (av 4) Träna hemma med dina barn

Förra veckan började jag min miniserie med fyra delar för att inspirera till olika sätt att röra på sig och umgås med sina barn nu i juletider – men det funkar såklart vilken tid på året som helst. Här hittar ni första delen som handlade om dans. Idag är ämnet yoga. Jag och barnen har testat Familyyoga.se:s yogavideos anpassade för just barn (de har även yoga för vuxna, ungdomar och gravida). I barnyoga handlar det om att testa på olika yogapositioner, lära känna sin kropp och öva på koordination, balans och styrka. För att göra det barnanpassat ligger mycket fokus på att härma olika djur och bokstäver. sådant som barn kan relatera till.

Charles har testat yoga på förskolan och tycker det är spännande, han gillar det mesta som han får använda kroppen till, och Tilde härmar gärna allt som storebror gör. Charles var perfekt ålder för barnyogan, Tilde som inte ens har fyllt två var lite för liten, men å andra sidan gjorde hon det hon kunde och ville, och även om Charles blev lite störd över att Tilde kom in på hans yogamatta gick det bra att hon var med. Som ni ser i videon nedan, Tilde är lika bra på att bokstavera MUS som Charles, och båda följer anvisningarna från teveskärmen.

Veckans tips blir därför att testa yoga med dina barn. Det kanske inte är lika lugnt och fokuserat som när du tränar yoga på egen hand, men se på det hela som en rolig aktiv utmaning tillsammans med dina barn!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.