Ortorexi och ångest över mat och träning? Välkommen på föreläsning! – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Ortorexi och ångest över mat och träning? Välkommen på föreläsning!

Vad är ortorexi och vem drabbas? På tisdag har jag fått äran att komma och göra ett gästspel på Trend o träning-Annas kväll om ortorexi. Efter det att Anna berättar om sin resa från tränings- och matmissbruk och ger sina bästa tips till ett friskare liv blir det diskussion med alla (som vill) i publiken och jag kommer även berätta om min resa från matmissbrukare till träningsförebild. Självklart har jag även med mig min bok om det är någon som vill shoppa den till specialpris. Som gäst får du chans att ställa frågor till både mig och Anna, och vi luftar de vanliga men ofta dolda och skamfyllda problemen med ätstörningar av olika slag. Det krävs ingen diagnos – var och varannan människa har ett mer eller mindre laddat förhållande till mat på olika sätt. Genom att prata mer öppet kan vi öka förståelsen och lättare hjälpa varandra.

Priset är 100 kr (betalas på plats) och du anmäler dig genom att maila Anna på trendotraning@gmail.com.

Ni ska veta hur viktigt jag tycker detta är. På tisdag fyller Glenn 40 år, men jag väljer att komma hem något senare från jobbet för att förhoppningsvis kunna inspirera någon till ett friskare liv!

ortorexi

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna - Trend o träning

  Oj, är det Glenns födelsedag dessutom! Hoppas ni hinner fira lite senare på kvällen & under dagen. Jag är i alla fall väldigt glad & tacksam att du vill komma. Vet att så många (inkl. mig själv) tycker du är grym, & att boken varit till hjälp för många.

  Stor kram!

 2. Linda Assarsson

  Ett så bra initiativ med event som detta 🙂
  Tyvärr är ätstörningar av olika slag alltför vanligt..
  Viktigt att prata öppet om det och att som tidigare drabbad visa att det går att ta sig igenom det och bli fri(sk)!!
  Jag kan tyvärr inte komma på tisdag, men finns med er i tanken 🙂

 3. Nin

  Hej! Gud så spännande och intressant! Skulle du någon gång kunna skriva om dina tankar kring vikt/mat-ångest och graviditet? Jag har i vanliga fall ett, tycker jag själv, rätt så sunt förhållande till mat och träning, men sen jag blev gravid har jag känt en sån press kring detta. Blir jättestressad av alla rekommendationer hit och dit och barnmorskor som berättar hur viktigt det är att inte gå upp för mycket i vikt. Börjar gråta varje gång jag väger mig. Tycker det är jättejobbigt att gå upp i vikt och att inte känna att jag har kontroll. Jag är hela tiden rädd för att få bannor från vården om min viktuppgång, fast jag känner att jag gör vad jag kan för att leva hälsosamt under graviditeten.