Spark i baken

Veckans blogg: Junitjej

Veckans blogg: Junitjej.
Veckans blogg: Junitjej.

Veckans Spotlife-kollega är Karin som skriver bloggen Junitjej. Så här beskriver Karin själv sin blogg: ”Junitjej är en bloggande lärare i 30-årsåldern. Jag tror att mina bloggläsare är i genomsnittsåldern 26-50 år.

Vad bloggar då Junitjej om? Om det händer något särskilt en dag, så bloggar jag gärna om det. Jag publicerar helst varje inlägg med en bild, som jag själv har tagit. Mitt fotointresse har verkligen växt med åren. Min sambo, som i för övrigt är snart min äkta man, jobbar som fotograf och han har lärt mig en del om fotografering.

Sedan älskar jag att röra mig i skog och mark tillsammans med vår hund Yambo, som är en hovawart. Det är en glad och pigg hund, som är en stor del av vår vardag. På fritiden tränar jag gärna och sysslar med scrapbooking. Fotografering och scrapbooking är en perfekt kombination!  Om jag läser en uppseendeväckande nyhet, som berör mig på ett eller annat vis, så blir det gärna ett blogginlägg. (…)
Många hälsningar Junitjej”

1. Vad gör du för att hålla dig i form? Vad tränar du?
Svar: Jag tar dagliga promenader med hunden. Sedan tränar jag på gymmet, men som blir alltför sällan. Där tar jag oftast motionscykeln och några maskiner. Ibland tar jag en simtur i det lokala simhuset. Då blir det en simtur på 1 km. Det händer att jag tar en joggingrunda, men det händer inte ofta. Jag skulle önska att det blev oftare, men saknar motivationen. Om jag hade haft råd, så skulle jag ha skaffat mig en träningscoach. Tänk er en träningscoach, som peppar en och kan få en att tycka att det är kul med långa joggingrundor och annan tuff träning.
 
2. Har du någon idrottsförebild? Vem och varför?
Svar: Jag har inte någon förebild direkt. Men jag beundrar alla som tar sin träning på allvar och som förbättrar sina resultat. Jag själv skulle vilja finna den gnistan.

Min kommentar: en hund är ett bra sätt att få till vardagsmotionen varje dag (och nu menar jag inte att det är en anledning till att skaffa hund) så det verkar ingå i din vardag. Kanon att du styrketränar och simmar, men jag vet inte riktigt vad du menar med att det blir allt för sällan. Jag hoppas att du i alla fall kan få till en två-tre gånger i veckan 🙂 Och angående motivationen och inspirationen – du får börja läsa min blogg (haha) och andra träningsbloggar så att du får upp motivationen tills dess att du kanske skaffar en personlig tränare.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. JUNITJEJ

    Tack så mycket för att du har länkat till min blogg!

    Förr tränade jag mer regelbundet än vad jag gör idag. Då tränade jag 3-4 gånger i veckan – varje vecka. Men den senaste tiden har jag inte ens tagit mig en gång i veckan till gymmet. Det blir kanske 2 gånger ena veckan och andra veckan ingenting alls. Jag hoppas på bättring!