Spark i baken

Blogg i fokus: N-gruppen

Anki är grymt stark som ni ser!
Anki är grymt stark som ni ser!

Vanligtvis tycker jag mest om bloggar som skriver kort och använder mycket bilder. Jag har alldeles för mycket jag vill hinna med att kolla och kan inte stanna för länge på ett och samma inlägg. Men – det finns undantag. Anki Sundin är nutritionist och driver företaget Ngruppen under vilken hon har skapat en blogg. Texterna tar upp olika kostfrågor och skrivs av Anki och hennes team av kostkunnigt folk (bland annat min vän Mela). Kolla in Ankis blogg om du vill fördjupa dig i kostkunskaper. Så här svarar Anki på mina frågor:

Vad handlar din blogg om?
Svar: Kost- och näringslära, framför allt med fokus på träning. Vad säger forskningen om proteinbehov för den som tränar hårt? Hur är en bra sportdryck sammansatt? Eller hur viktigt är egentligen kolhydrater för prestationen? Här finns också en hel del debattartiklar som tar upp de ämnen som berörs i media. Den vetenskapliga förankringen i det jag och mitt nätverk skriver om är en viktig ingrediens. På bloggen lägger jag också in information om nya föreläsningar och böcker från NGruppen.

Berätta om ditt bästa träningsminne!
Svar: Det måste vara när jag tog SM-guld i bänkpress. Det är ju mer ett tävlingsminne, men en av mina bästa upplevelser. Det var osäkert ändå till sista lyftet vem som skulle vinna, och jag var extremt taggad när jag la mig på bänken för den avgörande omgången. När jag fick stången i händerna kände jag redan då att jag skulle klara det – och det gjorde jag också. Det var en riktigt häftig känsla.

Vad är ditt bästa tips för att få träningsmotivation?
Svar: Om det är någon dag då jag kanske inte är helt motiverad att gå iväg till träningen brukar jag gå in för att köra riktigt tungt, även om det inte är ett tungt pass som ligger i programmet. Tungt är roligt! Jag kan också  sätta på mig lite snyggare träningskläder. Det brukar höja min egen träningsmotivation ett snäpp. Jag har oftast vanliga ”mjukisbyxor” på mig när jag tränar, men då åker ett par tights eller något annat plagg jag gillar på istället. Det kanske funkar för någon annan också?

Vem vill du se i “Blogg i fokus”?
Svar: Jacob Gudiols och Nicklas Neumans Träningslära.se. En välskriven och intressant blogg med fokus på både kost och träning.

Varje vecka ska en träningsbloggare få presentera sin blogg och svara på ett par frågor som jag har ställt. Flera av er vill nämligen att jag ska rekommendera olika bloggar, och det här är mitt sätt att göra det på. Hoppas att ni gillar det! Och kom gärna med tips på vem du vill se “i fokus”.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anki Sundin

  @Linda: Linda – Jordnötssmör har blivit väldigt populärt bland inte minst kraftidrottare. Det innehåller mycket leucin, som är en viktig essentiell aminosyra för muskelproteinsyntesen. Jordnötssmör innehåller en hel del fett, vilket betyder att den är mycket energität. Det är något som man kan behöva ta hänsyn till om man inte har en så hög energiförbrukning.

  Med vänliga hälsningar
  Anki Sundin

 2. Linda

  Tusen tack till tjejen som tipsade om äpplen och jordnötssmör som mellanmål . Herregud vad gott. Perfekt för en gottegris som mig att äta en lördag kväll också!

  Jag kanske är dum nu, men jag har alltid tänkt på jordnötssmör som något onyttigt. Hur kommer det sig att det rekommenderas som mellanmål? Jag förstår såklart att det ska ätas i måttliga mängder, precis som allt annat! Men snälla, berätta:)

 3. Cathrin

  Verkar vara en kanonblogg med mycket matnyttig information men designen borde hottas upp. Den ser ut att höra hemma på 90-talet! Det borde ju inte vara utseendet som styr utan innehållet men så är det tyvärr inte.