Spark i baken

Blogg i fokus: Filibabba

Blogg i fokus: Filibabba.
Blogg i fokus: Filibabba.

Veckans blogg i fokus är Filibabba som skrivs av Elina. Elina studerar till att bli dietist och hennes blogg är fylld av inspirerande matbilder på hälsosam och god mat. Så här svarade hon på mina frågor:

Vad handlar din blogg om?
På min blogg skriver jag mest om mat, men även lite om träning och om min dietistutbildning. Jag försöker förmedla en positiv känsla, inspirera till mat- och träningsglädje och motivera människor till en hälsosam livsstil. Jag vill förmedla en känsla av matglädje och visa att en hälsosam livsstil inte behöver betyda att man aldrig äter lite onyttigt… Att ibland unna sig lite efterrätt, godis eller liknande är enligt mig bara sunt! =)
 
Berätta om ditt bästa träningsminne!
Jag har så många härliga träningsminnen. Ett av de bästa är nog när jag körde ett 3-timmars spinningpass för något år sedan. Det var en riktig utmaning, men med bra musik, pepp från ledaren och en bra uppladdning innan så blev det ett jätteroligt pass och efteråt kändes det helt underbart!
 
Vad är ditt bästa tips för att få träningsmotivation?
Att peppa sig genom att tänka på alla positiva effekter som träning har är nog lättare sagt än gjort för de som har svårt att komma igång med träningen. Jag tror att man i början helt enkelt måste bestämma sig för att man ska börja träna. Göra upp ett veckoschema som man verkligen följer sen, vare sig man känner för det eller inte. Kolla på schemat på gymmet vad det finns för pass och gör upp ett eget schema över vilka pass du ska gå på. Om du följer schemat i några veckor så tror jag att träningsmotivationen sedan kommer automatiskt! Det är i alla fall min erfarenhet, att när man faktiskt har tränat regelbundet ett tag så är det svårt att vara utan det sen, eftersom man då märker vad träning faktiskt gör för kroppen och det mentala.
 
Vad är ditt bästa mattips?
Ha inga förbud! Förbud mot ett livsmedel tror jag bara gör att man blir nästan lite ”besatt” av livsmedlet i fråga och vill ha det ännu mer. När man väl faller för suget äter man mer än vad man annars skulle, bara för att det har varit ”förbjudet” förut. Ät det du tycker om, gör varje måltid till en trevlig och lugn stund. Ät långsamt och tänk på vad maten smakar, hur det luktar, ser ut, låter och känns!
 
Vem vill du se i Blogg i Fokus?
Jennas blogg. En inpirerande och fin blogg!

I ”blogg i fokus” ska en tränings-/hälsobloggare få presentera sin blogg och svara på några frågor som jag har ställt. Flera av er vill nämligen att jag ska rekommendera olika bloggar, och det här är mitt sätt att göra det på. Hoppas att ni gillar det! Och kom gärna med tips på vem du vill se “i fokus”.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Felicia

    jag skulle vilja se iheartgreen i fokus, det är en jättebra matblogg som har lagt lite extra krut på det med ätstörningar, att bli vän med maten, samt tips för vegetarianer