Träningstrender – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Träningstrender

Medan vissa saker år in och år ut inom träningsvärlden ser likadant ut kommer det ständigt nya trender och nya träningssätt. Det som aldrig ändras är att vi vill att träningen ska vara effektiv och snabbt ge resultat. Det är bara sättet vi försöker nå detta som ändras. Just nu är det väldigt populärt med bland annat träning som är lättillgänglig – som löpning, funktionell träning som inte tar så mycket tid – som korta träningspass på 30 minuter och styrkeövningar där många olika muskler kopplas in.

Nyheter inom träningsvärlden är just nu Zumba med latinska rytmer, spikmatteträning och träning med speciella gummiband (Fit to Flex från Reebok). Vissa nyheter blir bestående inslag på gymmens gruppträningsscheman, men de flesta försvinner efter en tid och ersätts av nya.

Fit to Flex från Reebok.
Fit to Flex från Reebok.

Vad kommer att hända inom träningsvärlden om fem år? Hur kommer vi att träna då? Jag tror att enkel och snabb träning fortfarande känns viktigt för många. Vi blir allt mer stressade, och ska vi då hinna med att träna behöver den gå snabbt och finnas tillgänglig – antingen nära hemmet eller arbetet.

Förhoppningsvis inser allt fler företag fördelen med att ha hälsosam personalen och det blir enklare att få träna på arbetstid – kanske tillsammans med kollegor för att stärka gemenskapen?

Och vem vet, kanske blir någon av dagens flugor ett standardinslag på gruppträningsschemana? 

Det jag hoppas, och tror, är att vi fortsätter värdesätta vår hälsa, tränar och mår bra. Hur vi gör det spelar mindre roll – bara vi gör något och tycker det vi gör är kul. Då kommer resultaten komma samtidigt som vi har skoj.

Vad tror du kommer att ske inom träningsbranchen framöver?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.