Träning – från toppen till … något annat – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Träning – från toppen till … något annat

Förra veckan skrev jag om min fantastiska vecka fylld av bra löppass på Gotland. Allt var toppen. I måndags efter en vilodag körde jag långpass och även det var starkt, lätt och härligt. Sedan vet jag inte riktigt vad som hände. Eller. Det är inte helt sant. Jag har mina teorier, och det är troligen en kombination av allt som har gjort att träningen gått sisådär resten av veckan. Visst, det har blivit en timme tennis, ett kort backpass på 25 minuter, en runda golf och en mil igår. Så jag har tränat. Men ändå tagit det lugnt.

Orsak ett att jag inte haft någon ork: VÄRMEN. Jag vet, det är dumt att klaga på värmen, och det gör jag inte heller. Jag älskar dessa varma sommardagar, men jag orkar inget, är konstant törstig och tycker det är tungt att andas när jag tränar ute.

Orsak två att jag inte haft någon ork: SÖMNEN. Vi sover som bäst när det är svalt. Men vårt sovrum är varmt, barnen sover oroligt och jag likaså. Väldigt trött mamma på morgnarna med andra ord … så trött att träningspasset jag såg fram emot kvällen innan lätt sköts upp ytterligare en dag. TROTS att jag vet att träningen hade gjort mig piggare. Ibland orkar jag bara inte. Så får det vara. Tids nog tränar jag. Vilket jag gjorde igår morse.

Orsak tre att jag inte haft någon ork: FÖR MYCKET AV DET GODA. Kanske blev det för mycket löpning förra veckan? I alla fall i jämförelse till hur mycket jag brukar springa veckovis. Helt naturligt att det följer en lättare svacka på det.

Värmen är på väg bort, i alla fall den tropiska värmen som la sig över Sverige denna vecka. Med det känns luften lättare att andas, förhoppningsvis sover vi bättre och orkar mer. Dessutom har jag flera härliga träningspass i mitt huvud som jag går och längtar efter – så ja, träningsmotivationen är definitivt tillbaka. Tror nästa vecka blir en grym träningsvecka!

Aktiv lek
Jag startade min söndag med aktiv lek tillsammans med familjen ute på gården. Kast med boll, intervaller och kast med frisbee.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.