Spark i baken

Kort och intensiv träning


Påskoutfit: tights Röhnisch, gul topp Casall, lila tröja Casall, skor Nike, strumpor GoCoCo.

Denna långa fredag tränade jag två korta träningspass i följd. Jag kände mig klumpig och svag – men det sporrade mig samtidigt och det är den här typen av träning jag behöver – träning som jag är ovan vid och i områden där jag har stor utvecklingspotential.

Jag tränade två av SATS 30-minuterspass. Först en halvtimme CrossTraining och sedan en halvtimme spinning i form av cykelklassen 30-20-10. Korta, effektiva och tuffa pass. Det var bara att säga hej till mjölksyran.

I CrossTraining-passet använde vi en pumpstång med vikt på samt vår egna kropp. Det var intervaller om 40 sek där vi körde pushups, benböj med press, rodd, biceps, drag mot hakan med mycket vikt. Dessutom blev det en hel del plankor och burpees.

Direkt efter den tuffa starten hoppade jag in i cykelsalen för ännu fler intervaller.

Kul att utmana mig själv. Tror CrossTraining-passet är perfekt för mig som annars mest tränar uthållighet. Här blev det istället förre repetitioner, tyngre vikter och olika kombinationsövningar där flera muskler samspelar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Antonia

  Vad roligt att du hittat en ny träningsform! Sånt är så underbart.

  Jag kom på din releasefest för din bok, och jag beundrar dig något enormt. Jag har själv en diagnos av anorexi, men är påväg uppåt. Jag fullkomligt slukade din bok på 2 dagar. Det var både beundransvärt och befriande för mig med din ärlighet i din bok. Tanken på vissa citat ur boken gör att jag får mindre skam, och känner mig mindre ensam med mitt problem. Allt från min extrema diet till överdriven träning, att mestadels äta frukt för det känns nyttigt, till att vakna fruktansvärt tidigt på morgonen och känna ”behov” av att äta. Idag har jag stor kunskap om mat och näring, vilket hjälper mig. Men anorexin genomsyrar ändå starkt mitt liv.

  I fredags fyllde jag 18 år, och har haft diagnosen anorexi i ca 2 år. Jag satte ett mål (i hopp om att intetgöra min största skräck) att jobba så mycket med min ätstörning, att jag skulle ha mer ”friskt” än ”sjukt” tänk inom mig. Det hade aldrig, aldrig, aldrig varit möjligt utan din bok. Jag har nu läst den 4 gånger, och kommit underfund med nya tankar och insikter efter varje gång. Din bok kan inte göra mig frisk och rädda mig från att aldrig falla dit igen, men den stöttar mina friska tankar att bli större. Den sätter igång nya och sunda tankar.

  För att sammanfatta det hela. Tack! Du och vad du gjort är så viktigt för mig, du är en enorm förebild. Tack, tack, tack!!

  Jag instruerar i BodyAttack och crossfit i Norrköping. Skulle du ha vägarna förbi Norrköping skulle det vara en ära att ha dig som deltagare på mitt pass.

  P.S Du bjöd på underbara dumplings på din releasefest. Det tog flera tuggor innan ångesten ens kom.

  /Antonia

  1. Spark i baken

   Hej Antonia. Tack för dina kloka tankar och jag är glad att du ser till att boosta den friska sidan så att den växer sig större och trycker undan den sjuka allt mer. Fortsätt kämpa, och jag hör av mig om jag åker till Norrköping för att träna. Vore roligt att vara med på ett av dina pass. Kram!