Spark i baken

Hemmaträning – spännande nyheter från Abilica

abilica

HEMMATRÄNING. Abilica är ett norskt företag som tillverkar produkter för hemmaträning. Eller för utomhusbruk – som ett gäng grymma tjejer fick testa på Norra Bantorget tidigare idag där representanter från Abilica körde ett cirkelpass. Själv startade jag ju dagen med mitt cykelpass, och då det blev rätt mycket aktivitet för mig igår valde jag att hoppa träningen (och så var det rätt skönt att stå under ett paraply i regnet … men främst var det för att kroppen min sa åt mig att ta det lite lugnt).

abilica4

Efter träningen var det väldigt skönt att komma inomhus, äta frukost och få veta mer om Abilicas produkter. Jag har tidigare gillat en del av deras grejer då de jobbar mycket med färg och roliga citat och uttryck på grejerna (se stepbräda och pumpstång ovan). Nyheterna nu är en yogamatta i bambu som är tänkt för heta yogaklasser. Mattan ger ett bra grepp även när den blir blöt och den går att tvätta i en vanlig tvättmaskin vilket är smidigt om du svettats mycket.

abilica5

Andra spännande nyheter är deras helt nya spinningcykel för hemmabruk med watt-system samt möjlighet att koppla upp dig mot en surfplatta, följa olika rutter – var du än vill i världen, se din puls om du har pulsband och så vidare. Jag testade cykeln ett par minuter och valde att cykla en rutt i New York.

abilica1

Förutom cykeln finns ett löpband (som kom i våras) men med liknande funktion som cykeln, det går att följa valfri rutt via Google Maps, se karta, satellitbilder och gatuvyer när du springer fram. Dessutom kan löpbandet anpassa lutningen efter hur lutningen är i terrängen. Självklart får du den största upplevelsen om du springer eller cyklar på riktigt i dessa miljöer, men då det inte (alltid) är möjligt att transportera dig vart du vill i världen bara för ett träningspass är detta ett roligt alternativ. Jag hade gärna haft ett grymt löpband hemma dagar då det är för isigt, regnigt eller kallt för att jag ska vilja gå utanför dörren …

abilica2

abilica3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.