Del 4 (av 4) Träna hemma med dina barn – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Del 4 (av 4) Träna hemma med dina barn

bobles6

Vår kropp är bra till mycket, och vi kan ha riktigt roligt bara genom att använda våra armar, ben, huvud och bål till olika rörelser och utmaningar. Men ibland kan redskap hjälpa till, ge utökade möjligheter samt inspirera till mer rörelseglädje. I denna miniserie i bloggen har jag skrivit om dans, barnyoga och träna hemma med kroppen. I denna avslutande del vill jag tipsa om utrustning som gör det lättare att röra på sig och ha roligt tillsammans, både barn och vuxna.

Något som jag tycker alla familjer bör ha hemma är en mjukare matta. Det behöver inte vara en särskild träningsmatta, utan funkar fint med mattan i vardagsrummet. Bara det går att göra kullerbyttor, vara nere på knä och busa runt utan att få ont av ett hårt golv. Detta är nästan viktigast för vuxna då barn brukar vara mer tåliga. Men då jag vill att även vuxna är med och rör på sig är det bra med en matta. Alternativt är en yogamatta ett bra köp.

Mina barn vill gärna klättra på, och springa i, soffa och fåtöljer, något jag som mamma inte är så förtjust i. Däremot bygger jag gärna upp hinderbanor och låter dem klättra där istället. Nu följer inte barnen alltid våra regler här hemma, nästan varje kväll springs det i soffan, men jag försöker i alla fall komma med andra alternativ. Några produkter som jag älskar och som jag har skrivit om tidigare är bObles. Jag blev kär i dem första gången jag upptäckte dem och därefter har jag fått möjlighet att samarbeta med dem, de var bland annat med på min bokrelease av Träna tillsammans med familjen, just för att jag vill att fler ska upptäcka deras snygga, praktiska och roliga produkter som både jag och mina barn har roligt med.

bobles1 bobles2

Jag har flera produkter från bObles som dels fungerar som möbler för barnen och dels som roliga leksaker. Favoriten just nu är skateboarden som Tilde ligger på framför granen på bilden nedan. Det är en ny produkt på den svenska marknaden och jag kommer återkomma om den längre fram i bloggen för att visa hur barn och vuxna kan använda den och andra produkter från bObles.

Ett alternativ till bObles är att bygga hinderbanor med pallar, stolar, kuddar och så vidare. Använd fantasin och skapa roliga banor och utmaningar tillsammans med barnen i jul. Ett sista tips på tal om prylar. Ipads och andra skärmar brukar vara populära både hos stora och små. Kom ihåg att skärmar är riktiga rörelsetjuvar och tidstjuvar. De gör oss stillasittande och vi glömmer tiden när vi tittar på dem. Begränsa därför tiden vid skärmen och upplev saker på riktigt istället. Träna tillsammans med familjen!

bobles3

bobles4
bobles5
Foto 1, 5 och 6: Jane Haglund för min bok Träna tillsammans med familjen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.