Spark i baken

Barn och skolidrott

”Vi vuxna måste föregå med gott exempel och i handling visa barn och unga hur motion och rörelse kan bli en naturlig del av livet.” Dan Andersson

Trots att vi vet hur viktigt det är med motion blir vi allt mer stillasittande. Läs denna artikel av Dan Andersson om hur viktigt idrott och hälsa är i skolan och vad idrottslärarens viktigaste uppgift är.

I augusti kommer min bok ”Träna tillsammans med familjen”. Den är inne på samma spår som Dans artikel – och citat ovan – men riktar sig till föräldrar. Tillsammans kan vi förhoppningsvis skapa bra vanor med barnen och ge dem en sund syn på träning. Rörelseglädje som de VILL utföra för att de får energi, blir glada och mår bra av det.

Charles spelar fotboll
Charles har lärt mig hur roligt det är att spela fotboll tillsammans.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Thea

  Hittade din blogg av en slump och är tacksam för det. 🙂 Jag känner igen mig mycket i dig och vad jag läser är dina värderingar. Tack för bra läsning, jag kommer att fortsätta läsa.

 2. Liselotte

  Äntligen en debattartikel som uppmanar till en bredare syn på Idrott och Hälsa! Detta har jag tänkt mycket på – att skolidrotten borde uppmuntra till att testa olika saker och sedan ge en större valfrihet. För mig betydde den förhatliga gympan att jag höll mig ifrån all rörelse långt upp i åren: förnedrande friidrottstimmar och pressande fotbollsmatcher fick mig att tappa allt självförtroende när det kom till fysisk aktivitet.

  Tänkt om någon visat mig aerobic eller spinning tidigare – då hade jag studsat till gympasalen (precis som jag gör idag till gymmet)!

  Jag hoppas mina 2 tjejer ska få bättre erfarenheter och se rörelse som något naturligt och roligt. Ser fram emot din bok 🙂

  1. teresealven

   Håller med. Avskydde också skolgympan. Blev alltid vald sist och var rätt bollrädd av mig. Men när vi hade stationsträning älskade jag gympan.

 3. Linnea

  Läs gärna min blogg, skriver om min behandling jag får, inlagd på en psykiatrisk avdelning och ska få hjälp att hantera min ångest och mina ätstörningar… La in mig frivilligt för att GÅ UPP i vikt…. Har hittills bara gått NER i vikt, så skriver lite om tankar & känslor inför det och vad som händer här på avdelningen.. Vill slippa dödsångest, kämpar mot ett friskt liv. KRAM! <3