Baby Guide Challenge – del 4 – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Baby Guide Challenge – del 4

Vår karta.

Det är dags för sista veckan av vårt kartbyggande över Stockholm i Philips Avent Baby Challenge. Under fyra veckor är jag med i en utmaning där det gäller att tipsa om bra ställen i Stockholm för småbarnsföräldrar och ni är med och tävlar! Vinnaren av förra veckans picknickset från Philips AVENT är Mirre som tipsade om Skeppsholmen.

Vinn en babyvakt.

Veckans pris är en babyvakt (värde 1 399 kr) från Philips AVENT. Genom en ljud- och temperaturövervakning har du koll på ditt barn även när du är i ett annat rum. Vi har använt vår sedan Charles var nyfödd. Älskar den! Har du tipsat tidigare – skriv nya tips och tävla på nytt! För att vara med och tävla: skriv ditt tips med adress + en motivering till varför du rekommenderar stället (viktigt) i kommentarsfältet till detta inlägg. På måndag morgon utser jag denna veckas vinnare och uppdaterar kartan med era tips.

Visa Philips AVENT Stockholm Baby Guide – sparkibaken.se på en större karta

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kristina K

  Har en liten pojke på 7 veckor här hemma, så nu försöker norrlänningen klura ut barnvänliga tips i Stockholm 😉

  Skämt åsido, men för många herrans år sedan var jag barnflicka i Sundbyberg. Ett härlig ställe att vistas på var promendrundan runt “Lötsjön” i Sundbyberg. Sjön ligger i ett populärt rekreations- och promenadområde kallat Golfängarna. Härliga grönområden, en liten minigolfbana samt ett härligt café med de mest fantastiska våfflor med grädde och sylt (mums!).

  Vill man komma naturen nära (ja, jag är ju norrlänning som sagt…), men är mitt i city så kan jag varmt rekommendera Långholmen. En lummigt grönskande ö, en lugn oas men ändå så centralt. Utsikt över Gamla Stan och söders höjder. Underbar badplats och en perfekt plats för picknick.

  Ha en härlig sommar 🙂

 2. M-Elin

  Stockholm är ju verkligen en fantastisk världstad. Här finns allt och lite till. Jämför man dock med London och New York har Stockholm naturen runt hörnet och framför allt en helt fantastisk skärgård..
  Efter lite shopping eller något annat är det så enkelt att kliva på färjan vid Slussen och sedan åka ut till ljuvliga Fjäderholmarna med barnen. Dessa vackra båtar går en gång i timmen och när man skall åka hem från Fjäderholmarna är det likadant..

  På båten börjar äventyret tillsammans. Här finns så mycket att titta på och väl ute på Fjäderholmarna går man och letar upp en vacker picknick plats. Gärna vid klipporna om man tycker att det känns OK med nyfikna barn. Annars finns det flera restauranger att välja på.
  Sedan kan små busiga ben springa omkring och njuta av den vackra ön. Här finns många sjöbodar att utforska och man kan ju alltid leka “Saltkråkan”…
  Under sommaren spelas det även en barnmusikal här som för tankarna till den gamla tidningen Lyckoslanten, nämligen “Spara och Slösa”..

 3. mathilda

  Siggesta gård på Värmdö blir mitt tips!
  Där finns något för hela familjen, du kan äta glass, våfflor, hälsa på djuren eller träsktrollen(!), just nu har dom både ponnyridning och elbilar när det är bra väder! Man får njuta av lite lugn på landet fast det är nära stan!

 4. Lina

  Smedsuddsbadet / smedsudds stranden. Alla barn älskar ju att leka på stranden 🙂 Grymt bra m både stor gräsmatta och strand och grunt, så barnen kan plaska!!!!! Enkelt, centralt & gratis 😉

 5. Jessica

  Mulle Meck-parken i Järvastaden! http://www.solna.se/sv/turist/gora/sevardheter/besoksmal/mulle-meck-parken/ Små hus med kryp och vrår redo att upptäckas, bilar att klättra på, rutschkanor i roliga utföranden (bla i form av en rymdraket), linbana, gungor, minibibliotek (ett riktigt där man kan låna och läsa böcker), sandlådor, karuseller (också i roligt utförande), inte-nudda-marken-bana gjord av gamla rör odyl, stora grönytor utanför den inhängnade parken, café och matställen i närheten, ja allt och lite till finns här!

 6. Jenny

  Jag vill tipsa om:

  BOKSLUKAREN
  Mariatorget

  Det är en barnbokhandel med cafédel för barn. Massor med böcker för alla åldrar, mumsiga bakverk och högläsning ibland från scenen. Kanske inte för de allra minsta men pekböcker med färgglada figurer är ju kul nästan från start!

 7. Mela

  Nationalparken i Tyresta: http://www.tyresta.se/
  Här finns naturreservat, urskog, djur att titta på och klappa, naturpromenad där man kan få info i mobilen, café där man kan köpa korv som man sen grillar själv, hantverksbodar och mycket mer! Buss från Gullmarsplan.

 8. Isabelle

  i Kista centrum finns en jättebra avdelning med lekrum för barnen, kuddrum med ljud i väggarna, mjuka golv, roliga saker att upptäcka och leka med, en “pool” med rörelseaktiverade figurer i golvet. Finns även café, amningsrum, leksaksaffärer och stora, bra toaletter för barnfamiljer. Toppenhäng för regniga dagar!