Spark i baken

1335 minuter med NTC

Anna Landerholms resultat.

Tack alla som var med i min januari-februari-utmaning där ni tävlade genom att träna med Nike Training Club-appen. Totalt var vi drygt fyrtio som tävlade, men det var inte så många som skickade in en slutbild. Däremot vet jag att flera av er blev sjuka (jag likaså) och inte tränade så mycket som det var tänkt. Men – vi har i alla fall en vinnare, och det är Anna Landerholm som tränade 1335 minuter med appen under två månader. Bra jobbat! Ett par Nike-skor, Nike Free TR Twist, kommer inom kort hem till dig. Här är förresten Annas rapport om hur träningen kändes:

”Jag blev glad när jag såg NTC-utmaningen, för jag såg det som en chans att lära känna appen lite bättre. Jag hade ivrigt laddat ner den redan i februari 2011 när den lanserades, men ändå hade jag bara loggat 75 minuter när NTC-utmaningen började. Men nu ville jag ge appen en chans och jag satte ett mål att logga 15 minuter i snitt per dag.

Kanske var jag lite väl ivrig att sätta igång med app-träningen för första passet tog nästan kål på mig… Jag var inte beredd på att det skulle vara så tufft!? Självkänslan fick sig en törn; jag trodde jag var hyfsat vältränad i alla fall, och det var ju bara ett medel-program!? Jag hade gjort misstaget att köra direkt på morgonen, utan att äta frukost. Jag pinade mig igenom de 30 minutrarna och efteråt var jag illamående och kände mig låg. Därefter såg jag alltid till att ha ätit innan ett NTC-pass, och härefter kändes app-träningen inspirerande igen.

I januari var jag med i Malin i Form:s kilometer-utmaning, och då passade det bra att kombinera promenaderna med att app-träna hemma. Det blev mest 15 minuters Get Focused-pass för mage och rygg. Jag har inga hantlar hemma men det har funkat utmärkt att istället lyfta viktmanschetter för hand- och fotled.

I februari fick jag influensa (direkt efter Nike Blast) och kroppen kändes helt slut. Men träningslusten smög sig tillbaka och jag började träna med appen igen, försiktigt utan vikter i början.

Jag vågade mig på 30 minuters passen också, och kom underfund med att jag gillar Get Strong-passen. De är inte lika hetsiga, men man håller ändå pulsen uppe eftersom man går från övning till övning.

I slutet på februari har jag försökt träna med appen varje dag, 15 till 60 minuter.

Det har varit mycket plank-varianter, jag gillar särskilt ’plank row to rotation’, ’walk outs’ och variationer av ’side plank’. Jag känner mig stadigare och starkare i de övningarna nu. Förut blev jag trött i handlederna men det blir jag inte längre.

Tidigare har jag underskattat hemmaträning, men nu vill jag gärna fortsätta med det, med NTC-appen, och med min nyinköpta kettlebell och Casalls Multi Balance Trainer (TRX-träning). Jag tror det gör mig gott att variera den vanliga gymträningen med träning på hemmaplan. Dessutom spar man ju en del tid också.

Tack Terese för en rolig utmaning :)”

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Vad inspirerad jag blev! Jag laddade precis hem det och ska prova det direkt i eftermiddag! Du bara måste köra en sån utmaning igen, hade varit super roligt! Tack för en grym blogg men massvis med ispiration, idéer och pepp!

    1. Spark i baken

      Något liknande kommer definitivt dyka upp igen. Får se i vilken form. Gör gärna olika utmaningar så att fler kan vara med då alla inte har en iPhone.

  2. Jenny

    Grattis Anna!
    Jag som tyckte att jag hade jobbat på bra, men där låg jag i lä!
    Hoppas skorna blir sköna och tack Terese för en rolig tävling!