Spark i bakens summering av 2013 – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Spark i bakens summering av 2013

Året som gått har varit ett av de mest händelserika och fantastiska jag har varit med om. Samtidigt har det hänt tuffa saker i min närhet, allt har långt ifrån varit en dans på rosor. Men det är de glada stunderna, de energifyllda händelserna som jag vill fokusera på, som jag vill komma ihåg och hämta kraft från inför nya året som ligger framför oss.

t2
Tilde två veckor. Foto Jane Haglund.

Tilde kom till världen!

Året började med dunder och brak, natten mellan 1 och 2 januari födde jag Tilde efter att ha gått nio dagar över tiden. Mitt hjärta växte och det finns inget som får mig lyckligare än att se mina två barn tillsammans. Tilde fick inleda ett år som innehållit väldigt många bloggbebisar – tycker jag hör om nya bebismirakel som föds var och varannan dag när jag läser bloggar. Häftigt!

Bokrelease-600px-Fredrik-Ekedahl-251
Foto Fredrik Ekedahl.

Bokrelease!

Den 25 januari, bara några veckor efter att jag blev tvåbarnsmor var det dags för min bokbebis ”Viktig – från matmissbrukare till träningsförebild” att släppas till bokhandlar och webbshoppar. Kvällen innan hade jag bokreleasefest på Rosa Skrot som bjöd på skratt, tårar och många fina minnen. Det är en kväll jag aldrig kommer glömma. Jag var lite kluven innan om jag verkligen skulle ha fest då jag var trött nybliven mamma, men jag är så glad att jag genomförde det. Man släpper bara sin första bok en gång och det är klart att det ska firas.

viktig

dn_sondag
DN Söndag.

Härliga reaktioner

Under våren som följde fick jag en massa mejl, kommentarer och reaktioner från tjejer som läst min bok. Många har känt igen sig, många har gråtit och många har hämtat kraft från boken och fått inspiration och insikt om att det går att bli frisk från en ätstörning. Ett viktigt budskap som jag hoppades skulle gå fram till läsarna. Det var anledningen till att jag skrev en utlämnande, ärlig bok om mitt liv.

Förutom respons från läsarna var jag med i många reportage i allt från DN till Hälsa & Fitness. Jag gästade Malou efter tio och (nu på hösten) Aftonbladets Wellness-TV samt har blivit intervjuad i olika poddar.

Bokmässa och föreläsningar

Jobbmässigt har det varit mycket fokus på min bok i år, jag har föreläst om boken på bland annat Workout Åre och Allt för Hälsan-mässan, jag har varit på Bokmässan i Göteborg och jag har haft bokmingel med läsare.

Träning som nybliven mamma

Jag var supertaggad att stärka upp min kropp efter förlossningen med Tilde och har jobbat regelbundet på att få igång flåset samt ha en kropp som orkar med livet som tvåbarnsmor. Allt från dagliga bäckenbottenknip till att lyfta på rätt sätt har jag fokuserat på.

20130810-223604

IDEA World Fitness Convention

Sommaren bjöd förutom på soliga veckor med familj och vänner i Sverige på en härlig vecka i Los Angeles där jag besökte IDEA World Fitness Convention för andra året i rad. Inspiration och kunskap i fyra späckade dagar. Bland annat intervjuade jag Cassey Ho, tjejen bakom den populära bloggen Blogilates.

gruppbilde

Starkare mamma

Jag och Katarina Woxnerud anordnar under hösten en dag för gravida och nyblivna mammor med fokus på hur kvinnor på bästa sätt kommer igång efter en förlossning. Superskoj att träffa många med gravidmage samt de med söta bebisar som jollrade (mer eller mindre) glatt när mammorna jobbade. Repris kommer!

safe

PT360 – Kommunikologi på SAFE

Jag lär mig nya saker under SAFES utbildning PT360. Intressanta veckor i Kommunikologi får mig att se saker ur ett nytt perspektiv. Jag ser fram emot mina fortsatta utbildningsveckor i vår.

gungplanka
Fotoreportage med Loppi.

Spark i baken flyttar till Loppi

Jag väljer att flytta min blogg till Loppis nätverk, vårt samarbete har börjat med en mjukstart, men under året som kommer ser jag fram emot att ni läsare kommer få ut mycket av vårt samarbete.

puss1 wpid-20131129_173023.jpg jag

Två månader i Thailand

Året mitt avslutas med två månader i Thailand tillsammans med min familj. Efter ett år där jag varvat föräldraledighet med jobb behövde jag landa och få extra mycket tid med familjen. Dessa två månader har varit guld värda och jag är tacksam att vi hade möjlighet att åka iväg så länge. Även om det är många ingredienser i vardagen som gör livet härligt och spännande är familjen det allra viktigaste och det gäller att prioritera dem i första hand.

Hur har ditt år sett ut? Har du skrivit om det i din blogg? Lägg gärna in länken i kommentarsfältet! Imorgon berättar jag om planer och funderingar inför året som kommer.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Var och träffade dig på bokmässan och det betydde massor för mig! Kämpar varje dag för att bli frisk, året som gått har haft både framsteg och bakslag.