Utflykt till Kinesiska muren – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Utflykt till Kinesiska muren

Simatai Great Wall.
Simatai Great Wall.

Jag och Johanna har idag vandrat på Kinesiska muren. Vi valde att åka till Simatai, dit man skulle åka, enligt guideboken, om man var vältränad, hade ordentliga skor och ville undvika de värsta turiststormarna. Och det kändes som ett bra val för oss. Stundtals var vi ensamma på en del av muren. Vi åkte linbana upp, promenerade i runt två timmar och tog oss sedan ner. Johanna med “flying fox” och jag promenerades.

Kinesiska muren var verkligen en grym upplevelse. Att se muren sträcka sig bort i fjärran och att själv gå där uppe och titta ner för stupen var häftigt. I Sverige skulle de aldrig ha släppt ut turister så här, det var inte sååå mycket säkerhetsanordningar. Det gällde att se vart man satte fötterna för det var inte mycket till räcke.

Att sitta i bil tre timmar för att ta sig dit, och två på vägen hem (mindre trafik) gjorde absolut  ingenting för det här var resans absoluta höjdpunkt hittills.

Och nu blir det massage!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fiona and Bjorn

    Hi Therese and Johanna. Just caught up with your blog-Alexander told us about meeting you last week-looks like you are having a very interesting summer (your last single one Therese!)
    Enjoy the rest of your trip and we look forward to seeing you soon in Stockholm.