Morgonträning i Kina – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Morgonträning i Kina

Johanna och armen.
Johanna och armen.

Strax innan sex promenerade vi till områdets park för att kolla in stadsbornas morgonträning. Jag tog några sköna videoklipp som jag ska bjuda på när jag kommer hem, men här har ni i alla fall två bilder. Bland annat var militären ute och sprang på gatorna. Härligt att se folk springa i takt. Kanske något man ska börja med när man springer med vänner?

De äldre tog det dock lite lugnare med sin träning. De stretchade och utövade tai chi i grupp och ensamma. Det såg väldigt avslappnat och lätt ut och vi blev rätt så imponerade av hur viga de äldre är här.

Jag blev väldigt sugen på att morgonträna. Men idag fick jag nöja mig med att promenera och kolla  på andra som rörde på sig. Men snart är det min tur igen!

Tai chi, eller kanske qi gong ...
Tai chi, eller kanske qi gong ...
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. sparkibaken

  @sara: Jag tycker inte att du behöver ta illa vid dig av mitt svar och be om ursäkt för din fråga. Det var en bra fråga. Vad jag menade var att jag inte är särskilt sugen på att springa i 24 timmar. Jag kände att jag hade klarat av en stor utmaning när jag sprang maran. Men vi är alla olika, och det är imponerande med folk som vill utmana sig så länge 🙂

 2. sara

  inte sa jag att det va roligt heller! ingen människa tycker nog det är roligt att springa i 24 timmar. men som han sa efteråt: “nu kan jag dö” han ville ju veta om han klara av det!
  förlåt att jag fråga.

 3. sparkibaken

  @Åsa: På lördag kommer jag hem. Vi hörs. KRAM @Gó götlaborgare: Nu ska visst Facebook fungera igen men det har varit nedstängt ett tag. @Anna (efternamnet låter jag vara osagt): Ät det du är sugen på under helgen och ha INTE ångest. Du ska spendera en skön helg med din syster, låt inte dina mattankar förstöra det. Du behöver inte oroa dig för att gå upp en massa på en helg. Dessutom verkar du äta bra i övrigt, och vi mår ´även bra av sötsaker – för själen om inte annat :-)@sara: Nej, det har jag inte funderat på. Någonstans där tror jag min grääns går för vad jag tycker är rolig och utmanande träning.

 4. sara

  hej! ville bara berätta att en som jag känner sprang ett sånt därnt 24h lopp, ett lopp där man ska springa så långt som möjligt på 24 timmar. totalt blev det över 4 marathon! Helt otroligt. har du funderat på att göra något sådant?

 5. Anna (efternamnet låter jag vara osagt)

  Hej Terese! först o främst vill jag bara säga att jag beundrar dig och din styrka du verkar ha. Jag vill inte bli för långdragen o jobbet kallar 😉 men.. jag har ett problem. Jag vet att du är på semester och jag unnar dig de, men jag behöver ett svar på en fråga. jag är 20 år o nomalviktig, är 1,68, väger 62. jag har tränat mycket i mina dagar och varit sund. nu tränar jag inte lika ofta, går mest promenader och varierande magövningar varje dag (hållt på med det i en månad, när kommer resultat?) och jag äter betydligt mindre. jag tycker inte att jag är fet egentligen men jag vill få bort min mage, jag stör mig vekligen på den o kälekshandtagen hela tiden. de är inte så att valkarna dallrar när jag går, men jag kan få ett rejält grepp om jag tar på magen. Jag äter rätt nyttigt i veckorna, inget godis, nästan aldrig vitt ris o sådant o nästan inga kolhydrater alls, dricker vatten o grönt te varje dag plus frukt. nu till helgen ska jag och min lillasyster åka iväg och spendera tid tillsammans. vi ska ut o äta och gå på bio o framförallt köpa godis. samtidigt som jag längtar efter godis (för de är de bästa jag vet) så har jag sån ångest så jag inte vet va jag ska ta vägen. jag ser maten framför mig som vi ska äta, vitt ris på en kina restaurang, fett i massor från kokosmjölken, cola till maten och eftersom jag gillar godis så kommer de nog bli en hel del godis (de va ju så längesen). förlåt om detta blir luddigt, men jag sitter på min arbetsplats o måste dra mig tillbaka snart från datan. Min fråga är; om man går upp i vikt över en dag o om kroppen kommer spara allting jag kommer äta? kommer jag väga mer på söndagen när jag vaknar? snälla svara innan fredag. de behöver inte vara något långt svar. kram!

 6. Gó götlaborgare

  Ååå vad jag saknar Asien när jag ser dina bilder! Förra åkte jag till Shanghai och Peking helt själv (!), sjukt kul… vill verkligen tillbaka 🙂 Ha så roligt under resten av resan och missa inte att shoppa loss i Shanghais gränder och åka upp i häftiga skyskrapor samt de fina trädgårdarna i Shanghai. Har hört att det är värt att gå på cirkus också…

  Förresten så finns ju Facebook i Kina med, exakt lika layout men på kinesiska.