Spark i baken

Topp-fyra i träningsappar

app4

TRÄNINGSAPPAR. Dessa fyra träningsappar tipsade jag om på gårdagens Appy Hour. Mina kriterier när jag valde ut apparna var att jag ville att de skulle vara enkla att använda och ha en bredd, därför har jag valt en för löpning, en för olika träningsövningar för styrka, yoga, pilates med mera, en för ”grädden på moset”-träning och en för all form av intervaller man kan vilja tänkas köra. Dessutom tycker jag att de passar bra in i de träningstrender som råder – löpning, tillgänglig träning både inom- och utomhus, fokusering på en specifik sport eller träningsövning samt cirkel- och intervallträning. Träningen i Runtastic PRO går även att dela med sig av till andra efter genomför träningspass.

Runtastic PRO
Den lättanvända löparappen som fungerar både inomhus och utomhus. Det är bara att trycka på play och springa! Jag gillar att man får feedback i lurarna efter ett visst antal minuter eller kilometer. Runtastic PRO hittar träningsrundor, sparar dem och skapar tuffa intervallpass. Dessutom hjälper den mig att hålla koll på min puls. Efter träningspasset kan jag enkelt dela min löprunda med vänner genom den sociala funktionen.

MSN Hälsa & Träning
Den här appen har många olika funktioner. Det jag tycker bäst om är att det finns ett stort utbud av övningar, inom allt från styrka till yoga och pilates. Du kan träna färdiga program eller använda appen som en inspirationskälla för att hitta nya övningsfavoriter att träna.

Push Up Workout
Om du vill du utmana dig själv och satsa lite extra under några veckor, kan Push Up Workout vara något för dig. Under ett visst antal dagar tränar du hårt för att få in tillräckligt bra teknik och styrka för att orka 100 stycken push ups. Detta rekommenderar jag som grädden på moset till din vanliga träning. För vissa kan det vara en sporre i träningen och ett sätt att få in träningen i livet. Det finns även liknande appar med squats, pull ups, sit ups och så vidare.

Stopwatch Timer
En superenkel app som fyller en viktig funktion. Här kan du ta tid på dina intervaller i gymmet eller när du kör utomhusträning. Perfekt för bland annat olika former av cirkelträning som jag personligen tycker är ett grymt roligt sätt att träna. Förutom vanlig tidräkning går det att skapa varvtider eller räkna ner tiden i en specifik intervall.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.