Spark i baken

Fem frågor till Mustafa ”Musse” Mohamed

Musse och Sparkibaken-Terese

I tisdags sprang jag intervaller med Musse. Och eftersom han är grymt duktig på löpning passade jag på att ställa några frågor till honom, så här kommer fem snabba med Musse:

Det är många som springer löpartävlingar i vår och sommar. Många gör det för första gången, vad är ditt bästa tips till dem?
Sätt upp mål för loppet. Anpassa farten efter din form och vädret. Många springer för fort i början!

Vad är bästa uppladdningen inför en löpartävling på 1 mil enligt dig?
Vila, äta extra mycket (men inte för tätt in på loppet) för att fylla på med energi, dricka mycket och regelbundet (inte bara vatten då vi behöver salter), god sömn, och i övrigt göra sånt som man mår bra av (som inte är fysiskt ansträngande).

Till den som vill bli snabbare i löpspåret i sommar, vilken träning skulle du då rekommendera?
Variera sin träning så man inte bara springer typ 10km 3 gånger i veckan. Då är det bättre att de 3 passen blir 6-8km, intervallpass, 15-20km.

Om du ska få någon som inte springer idag att börja, vad skulle du säga då?
Löpning är lite som kaffe: Det tar ett tag innan man blir beroende. Börja småskaligt typ blanda gång och löpning i början så kroppen sakta kan vänja sig. Efterhand blir det mer löpning än gång för att till slut blir enbart löpning.

Vad är ditt mål med löpningen i år?
Vara i min bästa form under EM i Zurich.

Vem skulle du vilja att jag ställde 5 snabba frågor till? Vem är du nyfiken på? – Eller är det kanske så att du vill att jag ska ställa 5 frågor till dig? Ge mig ett namn och en anledning.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin Nylén

    Ha ha! Jag som tackade nej till detta p.g.a. att jag trodde att det var en ”annan” Musse som skulle hålla i träningen. Förstod inte kopplingen. Kram!