Ska jag eller ska jag inte? – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Ska jag eller ska jag inte?

Åh så svårt det är att bestämma sig ibland. Senast imorse sa jag till flera andra under morgonlöpningen att jag inte kommer anmäla mig till Stockholm marathon nästa år då jag tror det blir för tätt inpå förlossningen med avseende på den träningsmängd jag kommer hinna genomföra. Om förlossningen går bra borde kroppen vara återställd fysiskt då jag planerar att aktivt jobba med bäckenbotten och trappa upp träningen successivt efteråt. Däremot kommer jag troligen inte hinna med så många långpass som jag skulle vilja. Men har jag tur funkar ändå kroppen rätt bra tack vare extra slagvolym och blod som kan finnas kvar sedan graviditeten. Kanske blir det succé?

Idag fick jag ett mejl från Stockholm marathon där de påminner mig om att det är 35:e året som loppet ASICS Stockholm marathon går av stapeln, och då väcks såklart mitt sug. Vore häftigt att få uppleva mara-stämningen igen! Anmäla sig kan jag ju alltid göra, då har jag i alla fall ett val när loppet väl närmar sig. Innan årets slut kommer platserna vara slut, och då är det försent att ångra sig.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. gosamedbarnen

  Jag tycker personligen att det finns mycket annat roligare, mysigare och nödvändigare att göra när man är nybliven 2 barns mamma än att träna för ett maraton.
  Prioritera familjen och ta hand om dina kottar som kommer att behöva DIG jättemycket…
  Planera inte för mycket det kan bli en ganska omvälvande och krävande tid för alla.

  1. Spark i baken

   Jag planerar en massa gos – och familjen kommer alltid först. Men träning gör mig också till en bättre mamma 🙂

 2. Johan Sandberg

  Jag kom över din blogg av en slump och har bara följt dig ett tag. Men du slår mig som en stark person med en väska full av vilja. Jag tror på dig. Självklart ska du ställa upp, jag tror du klarar det alldeles utmärkt!

  Jag funderar även själv på att ställa upp. Det självklart tufft men man måste testa sig själv, se vad man har för gränser. Eventuellt spräcka dem!
  Jag säger, kör hårt!

 3. Ylva

  Som sagt. Platserna kommer ta slut. Är du inte säker så låt bli att anmäla dig och låt nån annan som vill springa ta den platsen.

 4. Jeanna

  Jag fick också det mejlet – och ett annat där min kollega bifogade sin anmälan under rubriken “Din tur!”. Och ja, jag ska anmäla mig… snart 😉

 5. Karin E

  Det finns ju många andra maraton du kan springa istället tycker jag. Att springa så långt med otillräcklig träning sliter jättemycket på kroppen (och är inte jätteroligt). Ta en mara utomlands nästa höst istället 🙂

  1. Spark i baken

   Ja, hösten känns mer logiskt, men jag gillar Stockholms upplaga då det är så många jag känner som hejar längst banan. Annars lockar New York, men den finns det inga biljetter till.

 6. tess

  Kör på! Jag ska springa gbgs-varvet nästa år, trots förlossning nyligen. Det känns som att det inte kommer att vara ngra problem! I värsta fall kan du ju alltid låta bli att springa sen, men jag tror lätt du fixar det!