Spark i baken

Svensk kombucha

Svensk kombucha
Den alienliknande svampen används i Kombucha.

Kombucha är en dryck som är superhet i USA och nu börjar komma in mer på den svenska marknaden – nya trenden efter kokosvatten. Men kombucha är ingen ny produkt, den uppkom i Kina runt 220 år före Kristus. Svensktillverkad kombucha har jag smakat tidigare, då har jag haft lite svårt för den ciderliknande smaken, men jag vet inte om jag vant mina smaklökar eller om sammansättningen i produkten är annorlunda, för på morgonens pressträff på Yogayama där Svensk Kombucha presenterade sina nya smaker peach/pomegranate och raspberry/lemon tyckte jag det var riktigt gott. Särskilt persikosmaken.

Svensk kombucha

Kombuchan har blivit väldigt trendigt nu när det råder en hälsoboom, för drycken som består av fermenterat grönt te innehåller levande bakteriekultur, enzymer och antioxidanter och sägs kunna lugna ner magen. Jag tycker drycken känns passande som måltidsdryck istället för ett alkoholalternativ, det är en ganska ”vuxen” smak, och drycken riktar sig även till vuxna. Toppen för oss som inte dricker alkohol eller bara vill ha ett gott alkoholfritt alternativ. I USA dricker många drycken även efter ett träningspass (eller innan) och det går såklart lika bra.

Svensk kombucha
Det bjöds på chiagröt toppad med de nya smakerna. Riktigt mumsigt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.