Recept: Snabba frallor – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Recept: Snabba frallor

Snabba frallor

Jag har i över ett års tid haft ett recept med snabblagade frallor uppsatt på kylskåpsdörren. Men jag har inte kommit mig för att laga dem. När jag bakar är jag ofta spontan och då tar jag det som finns hemma i skåpen. I detta recept krävs jäst och det har jag vanligtvis inte hemma i kylen. Men i helgen planerade jag mitt bak, köpte hem jäst och bakade. Och jag blev inte besviken. Frallorna var lättbakade, saftiga och hälsosamma att starta dagen med.

Så här gör du ett gäng snabba frallor:

PÅ KVÄLLEN – rör ut 0,25 paket jäst i 5 dl kallt vatten i en skål. Tillsätt 5 dl rågsikt, 7 dl vetemjöl special (jag tog fullkorn för det var vad jag hade hemma), 1 tsk salt, 1 msk olja och 1 msk socker. Blanda ihop allt till en kladdig deg. Täck med en handduk och ställ in i kylen.

PÅ MORGONEN – sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen till små bullar. Bearbeta degen så lite som möjligt. Lägg bitarna på en plåt och in i ugnen för att grädda 20-25 minuter.

Smaklig frukost!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Blandade ihop degen precis och ser fram emot nygräddade bullar i morgon efter morgonjoggingen. Tack för att du delar med dig!