Spark i baken

Recept: rotfrukter och kyckling i ugn

Ungsrostade godsaker.

Vi har fått besök av hösten denna vecka (för den är väl inte här för att stanna redan, vill ha lite mer sommar …) och vi åt en god middag som passar utmärkt just på hösten. Perfekt också om man vill slippa mycket disk och om man vill låta maten sköta sig själv när väl alla ingredienser är skalade och delade. Bra för oss småbarnsföräldrar.

Jag satte ugnen på 250 grader och delade sötpotatis, morötter, palsternackor, rödbetor, salladslök, svamp samt kyckling i lika stora delar (ta de rotfrukter och grönsaker du vill). Sedan drog jag lite grillolja med honung över kycklingen samt saltade och pepprade. Skjuts in i ugnen och när kycklingen är genomstekt är det klart. Jag och Glenn åt maten med en skvätt chili bea. Funkar egentligen till vilken sås som helst, beror på hur nyttig man vill vara. Lyxig vardagsmat när den är som bäst.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Spark i baken

      Vi hade två kycklingfiléer som vi delade i mindre bitar. Går såklart att anpassa efter hur många som ska äta.