Noodle Mama – Happy healthy eating – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Noodle Mama – Happy healthy eating

Familjen äter mat på Noodle Mama. Trevliga ägaren dekorerar en kycklingsallad framför Charles.

Jag blev inbjuden att testa snabbmaten på Noodle Mama, en ny hälsosam snabbmatsrestaurang (med ambition att bli kedja) tokyo style som i dagarna öppnar på Kungsholmsgatan 22 vid Rådhuset i Stockholm. Jag tog med mig man och barn och det blev en trevlig och god måndagsmiddag.

Vi hade i princip restaurangen för oss själva och blev servade med goda juicer, snacks och mat. Hos tjejerna bakom kassan fick vi välja ris- eller sobanudlar, kyckling/kött eller tofu och valfri sås eller buljong. Tillsammans med sju fräscha grönsaker och valfri styrka på kryddningen. Jag som älskar stark mat tog “mad mama” som var det starkaste. Mycket gott! Charles å andra sidan fick en snäll barnportion med risnudlar, grönsaker och kyckling som han tyckte mycket om. Även en krispig kycklingsallad med mango och goda efterrätter fick vi testa.

Goda sobanudlar med kyckling och teriyaki till mig – risnudlar i barnportion till Charles.

Noodle Mama är en snabbmatsrestaurang helt i min smak. Det är fräscht, snyggt och gott. Jag hoppas att det snart öppnar en i närheten av Odenplan. Då blir det troligen fler besök dit. Är tyvärr inte vid Rådhuset så mycket.

Ägarna av restaurangen var mycket trevliga och hade ursprung från Island och Japan. Tillsammans har de tre pojkar och kanske var det därför de var duktiga på att barnanpassa stället. Charles fick pennor och en rolig bild att rita på, det fanns flera barnstolar och det var bra barnportioner på menyn. Han tyckte det var spännande att äta ute mitt i veckan då vi sällan gör det och han hjälpte även pappa med att källsortera innan vi promenerade hemåt.

Jag känner att jag har överanvänt ord som “gott” och “trevligt” i denna text, men jag står för mina åsikter, för det var både gott och trevlig och gav mersmak.

Charles källsorterar med pappa. Happy healthy eating!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Vilma

  Kul, jag bor ju i närheten och kollade nyfiket in stället när jag cyklade förbi för någon vecka sedan. Hyfsat nyttig take-away-mat i närheten är alltid välkommet eftersom jag ogillar starkt att laga mat… 🙂

 2. Anna

  Låter som en mycket trevlig restaurang, vet du när den öppnar? Besökte deras hemsida, men hittar ingen information om detta!

 3. Petra

  Jag tycker ändå att du som journalist borde kunna skriva en mer objektiv text, även om det här är din privata och egna blogg så lyser det reklam genom hela inlägget. Självklart förstår jag att det var en mycket trevlig upplevelse, och gratis är ofta gott, särskilt när det är nya ägare som är taggade på att komma igång.:)

  1. Spark i baken

   Som jag skrev i slutet är jag medveten om det väldigt positiva inlägget. Men det var så jag kände och som du själv skriver är det här en blogg, ingen journalistisk text. Du får gärna tolka det som reklam, har inte fått betalt – endast en måltid (och det gör inte att jag lovordar något som jag inte gillar, så lättköpt är jag inte), men det är mina egna åsikter sedan är det upp till dig som läsare att själv göra en egen uppfattning. 🙂