Grön smoothie med mango, broccoli och selleri – Spark i baken
teresealven

Spark i baken

Grön smoothie med mango, broccoli och selleri

Nyttig smoothie

Jag har saknat en bra smoothiemaskin här hemma. Tidigare har jag använt vår stavmixer med varierande resultat. Funkar för färsk frukt och bär, men funkar mindre bra med is och frysta frukter. Nu har jag däremot fått hem en riktig kraftmaskin att testa – en Versa Oster. Oster är Amerikas största varumärke för blenders och har nyligen lanserats i Sverige. Jag förstår dess popularitet, för modellen Versa som jag testar är rejält kraftfull med en 1400-wattsmotor, den hackade isen snabbt och blandade ihop ingredienserna bra.

Första smoothien jag gjorde här hemma blev en grön hälsokick till frukost! Jag skivade ner en mogen mango (bra pris i butik nu!), broccoli som var kvar från torskmiddagen, två sellerigrenar. en näve is samt några skedar kvarg. Därefter tryckte jag på “smoothie”-knappen och efter ett litet ögonblick var allt hackat och blandat. För att boosta lite extra hällde jag i lite “purely greens”-tillskott och blandade om.

Nyttig smoothie

Jag älskade smoothien, barnen var inte lika förtjusta, även om Charles tyckte det var roligt att hjälpa till. Får handla hem lite bananer och frysta jordgubbar för att söta till deras dryck till helgen. Själv uppskattade jag den gröna smaken och färgen, mycket god och mättande. Ser fram emot att testa fler recept. Efter att ha varit i en “juice-period” med pressad apelsin varje morgon är jag väldigt sugen på smoothies just nu, det kommer med vinterkylan. Så smarrigt och enkelt att göra själv, dessutom blir det betydligt billigare än att handla smoothies på stan, de kostar ju nästan som en hel måltid ibland.

Nyttig smoothie

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
teresealven

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mia

  Min favvo gröna smoothie blir av att mixa:
  1 halv banan
  1 halvt äpple
  Juice från 1 halv citron
  En näve bladspenat
  1 halv avokado
  Skvätt apelsinjuice
  Blir så krämigt och perfekt balans mellan sött och syrligt, slurp!

 2. C

  Ser verkligen ut som en proffsig maskin! 1-årige sonens favosmoothie just nu är när jag mixar banan, kiwi, grönt äpple och lite färskpressad apelsin. Måste dock bli bättre på att smyga i lite grönsaker. Gjorde ofta det när dottern hade järnbrist när hon var 8-9 mån och gömde dem i en hallonsmoothie. Smakade inte broccoli alls!